Hlavní obsah

Klidná noc po demolici Lugana? Nic takového neexistuje, říkal Vrba při vidině řežby se Slavií

Plzeň

Zdemolovali defenzivu Lugana, drží postupový osud v Evropské lize ve vlastní moci a ještě se skvěle naladili na nedělní ligový šlágr proti Slavii. Přesto si trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba po jednoznačném čtvrtečním vítězství 4:1 nad švýcarským sokem nedělal iluze, že by pod dojmem druhého triumfu ve skupině prožil klidnou noc. „Nic takového pro trenéra neexistuje," usmál se Vrba.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Soustředěný trenér Plzně Pavel Vrba při zápase s Luganem.

Článek
Fotogalerie

Po krachu v konfrontaci s Luganem na švýcarské půdě před čtrnácti dny jste soupeři ve čtvrtek večer doma vše vrátili i s úroky. Odvíjel se zápas podle vašich představ?

Obě strany hrály hodně ofenzivně. Rychle jsme šli do vedení, i proto se hrálo tolik útočně. z obou stran. Měli jsme štěstí, že jsme dokázali bleskově reagovat na vyrovnávací gól a následně hosté neproměnili dvě velké šance. Rozhodující byla třetí branka, pak jsme po pěkné kombinaci přidali čtvrtou a dotáhli zápas do úspěšného konce.

Splnil váš tým bezezbytku předzápasové zadání o důraznějším útoku a lepším fungování obrany?

Ukázali jsme mnohem větší sílu v ofenzivě. Když jsme vstřelili druhou branku, dopustili jsme se v obranné činnosti dvou okének. Pokud by se Luganu podařilo podruhé vyrovnat, zápas by zřejmě byl složitější. Útočná činnost byla v našem podání určitě lepší, než defenziva. Ale je to dané i tím, že se snažíme hrát se spoustu hráčů do ofenzivy. Určití hráči jsou na základě pokynů dost vysoko, i proto vznikají v defenzivě mezery.

Zatímco Slavia při čtvrtečním duelu Evropské ligy prohrála, vaše Plzeň slavila jednoznačný triumf. Jde o hodně důležitý výsledek směrem k nedělní vzájemné konfrontaci?

Myslím, že vystoupení obou klubů v Evropské lize nemají s ligovým duelem nic společného.

Bude alespoň noc na pátek s vědomím vítězství nad Luganem klidná? Nebo už se vám bude hlavou honit duel proti Slavii?

Pro trenéra, jehož tým v jednom týdnu absolvuje dva zápasy, nic takového jako klidná noc neexistuje.

Nicméně mimořádně potěšující je zajisté situace v tabulce skupiny Evropské ligy, kde máte postup zcela ve vlastní moci.

Pořád však hrají o druhé postupové místo tři mužstva. Už příští kolo však může hodně napovědět.

Michael Krmenčík přispěl k triumfu dvěma góly a jednou asistencí. Skóroval ve čtvrtém duelu v řadě, během podzimu už nasázel čtrnáct branek. Jak výjimečná je jeho forma?

Prokazuje výbornou výkonnost a já jsem rád, že ho máme. Jeho bilance je dobrá a mě pochopitelně moc těší, když máme v kádru tak produktivního hrotového hráče. Ale je třeba říct, že proti Luganu podali nadstandardní výkon všichni hráči.

První gól v plzeňském dresu vstřelil záložník Aleš Čermák, který pečetil vítězství čtvrtou brankou. Jak jste byl spokojený s jeho výkonem?

Volba přivést Aleše Čermáka byla dobrým tahem a věřím, že i v dalších zápasech ukáže, jak mimořádným fotbalistou je.

Užil jste si ovace fanoušků, kteří vás vyvolávali jako v dobách při vašem prvním angažmá ve Štruncových sadech?

Mohu říct jen to, že Plzeň má fantastické příznivce. Všichni máme velkou radost, že nás chodí podporovat v takovém počtu a atmosféra je tak mimořádná.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.