Hlavní obsah

Klopp poprvé promluvil o Spartě: Pořádný test. Bude chtít pokračovat ve své jízdě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když Jürgen Klopp ladí hlavně poslední detaily na nedělní finále Ligového poháru proti Chelsea, zmínil se v pátek také o pražské Spartě, která na Liverpool číhá v osmifinále Evropské ligy. „V této fázi už musíte čekat pořádný test. A ten jsme dostali,“ řekl Klopp.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Kouč Liverpool Liverpoolu Jürgen Klopp

Článek

Pro německého trenéra jde pravděpodobně na nějakou dobu o poslední možnost, jak do své sbírky získat další evropskou trofej. Nedávno totiž k překvapení téměř celého fotbalového světa oznámil, že po sezoně v klubu končí a od trenérského řemesla si dává pauzu.

Chce končit na vrcholu s titulem z Premier League i evropským vavřínem. K tomu bude muset v první polovině března zdolat úřadujícího českého mistra. „Místo v elitní šestnáctce si Sparta vybojovala senzačním zápasem a výsledkem proti Galatasarayi. Nepochybuji, že to pro ně byl výjimečný večer. Nyní budou chtít v jízdě pokračovat,“ pravil Klopp pro klubový web.

Týmu pod vedením kouče Briana Priskeho vyjádřil respekt, i když asi i on sám tuší, že Liverpool půjde do dvojzápasu jako jasný favorit.

„Česká liga nám napovídá, jak dobrou sezonu Sparta prožívá. Jsem si jistý, že prohrála jen jednou. Budeme muset být připraveni. Do střetnutí nás samozřejmě čeká spousta utkání, budeme brát každý zápas tak, jak přijde. Ale v koutku duše budeme mít, že nás čeká další zajímavý zápas Evropské ligy,“ doplnil Klopp.

Sparta se s Liverpoolem potkala naposledy ve vyřazovací fázi Evropské ligy v sezoně 2010/2011. A byla to velmi tuhá bitva. Parta kolem Jaromíra Blažka, Tomáše Řepky, Marka Matějovského nebo Václava Kadlece uhrála doma bezbrankovou remízu.

Také na Anfieldu se na gól dlouho čekalo. Vše už směřovalo do prodloužení, jenže v 86. minutě zasadil Pražanům rozhodující direkt útočník Dirk Kuijt. „Nová“ Sparta má tak na co navazovat, a pokud se věci sejdou, může právě ona připravit Kloppovi na nějaký čas poslední zápas v evropských pohárech.

Reklama