Hlavní obsah

Klopp si pamatuje na Priskeho: Pohádali jsme se. Sparta? Sebevědomí i obrovská intenzita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rozmíška mu utkvěla v paměti. Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp přišel na tiskovou konferenci před čtvrtečním osmifinále Evropské ligy proti Spartě v dobrém rozmaru, s úsměvem vzpomínal i na předchozí setkání se současným koučem Pražanů Brianem Priskem. I když nebylo dvakrát příjemné. „Pohádali jsme se,“ prozradil německý kouč.

Pohádali jsme se, zavzpomínal Jürgen Klopp s úsměvem na setkání s Brianem Priskem. Za Spartu ho hodně chválil. Video: Sport.cz

 
Článek

Oba pánové se střetli na pozdim 2020. Priske tehdy vedl dánský Midtjylland, Klopp samozřejmě Liverpool. V Anglii vyhrál favorit s Němcem u kormidla 2:0, na půdě soupeře pak duel skončil remízou 1:1.

S trenérem Priskem jste již potkal. Pamatujete si na něj?

Ano, pamatuji. Myslím, že jsme v jednom z těch dvou utkání dokonce pohádali. Bylo to docela drsné.

Takže zážitky s Priskem nemáte nejlepší…

Na druhou stranu to chápu, nebyl to žádný přátelák. V sázce bylo hodně, roli sehrály i emoce. Podobné to bylo v utkání Sparty s Galatasaray. Trenéři nejsou od toho, aby se přátelili.

Víte i díky předchozím vzájemným soubojům, co od kouče Sparty čekat?

Ne, po dvou zápasech se to nedá soudit. Každopádně vím, že tu odvádí skvělou práci, vždyť pro klub získal první mistrovský titul po devíti letech. Mužstvo je díky němu ambiciózní, sebevědomé a skvěle organizované.

Hru Sparty jste určitě pilně sledoval na videu. Čím na ni půjde vyzrát?

Viděl jsem oba zápasy proti Slavii. V poháru přes ni postoupila a v lize si udržela náskok, což je skvělé. Ve Spartě vidím sebevědomí i obrovskou intenzitu. Je hodně dobrá, ale proti nám ještě nám ještě nehrála. (úsměv) Víme, že potřebujeme předvést top výkon. Pokud se nám to povede, žádný soupeř to nemá jednoduché.

Máte náročný program, o víkendu vás čeká zápas o čelo ligy s Manchesterem City. Osmifinále Evropské ligy ale určitě také přikládáte velkou důležitost…

Přesně tak, soustředíme se vždy na nejbližší zápas. Pokud bychom na Evropskou ligu kašlali, do téhle fáze bychom se nedostali. Možná by bylo chytřejší šetřit síly, a i přesto postupovat, ale jsem trošku hloupý, takže nevím, jak bych to dokázal.

Byl jste v kontaktu s Patrikem Bergerem a Vladimírem Šmicerem? Oba bývalí hráči Liverpoolu české prostředí moc dobře znají.

Jsou to legendy. Moc je nevídám, protože jsou ve městě na zápasy legend většinou o reprezentačních pauzách, a to bývám na dovolené. Ale musím přiznat, že Liverpool je v tomhle výjimečný, na takové lidi nezapomíná. Daleko zajímavější by určitě bylo, kdyby vám něco vyprávěli oni. (úsměv). Také vím, že sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický je zase legendou Dortmundu. Ale jsme tu kvůli zápasu, ne kvůli pokecu s přáteli.

Jak dopadne úvodní duel osmifinále Evropské ligy mezi Spartou a Liverpoolem?
Výhrou Sparty
41,6 %
Remízou
18,1 %
Výhrou Liverpoolu
40,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2701 čtenářů.

Reklama