Hlavní obsah

Předchozí duel s Liverpoolem si nepamatuje. Sparťan su až od dvaceti, smál se Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Únor 2011. Fotbalová Sparta na Letné v Evropské lize hostí Liverpool, a ač má po celé utkání mírnou převahu, s věhlasným sokem se rozejde bez branek. Jak na ostrý souboj před čtvrtečním repete vzpomíná Ladislav Krejčí, v tu dobu jedenáctiletý klučina? „Nevybavím si nic. Sparťanem su od dvaceti let,“ vyprávěl se smíchem a svým typickým přízvukem současný kapitán Sparty.

Sparťanem jsem od dvaceti let, poslední zápas s Liverpoolem si nepamatuju, přiznává Ladislav Krejčí. Ten zítřejší si ale určitě užiju víc! Video: Sport.cz

 
Článek

„Do té doby jsem byl zbrojovák,“ vysvětlil odchovanec Brna, který Spartu posílil v létě roku 2019. „Možná jsem (z toho předchozího utkání) viděl nějaké sestřihy. Ale tenhle zápas si určitě užiji více,“ uvedl Krejčí na setkání s médii.

Nelze se mu divit. Osmifinále Evropské ligy. Letná narvaná k prasknutí. Sparta v rozletu. Aby také ne, když jako úřadující mistr vede domácí ligu a navrch prožívá úspěšné tažení pohárovou Evropou.

A soupeř? Liverpool. Lídr Premier League. I přes epidemii zranění v kádru, která se nevyhnula ani Mohamedu Salahovi, největší hvězdě.

Egyptský kanonýr se ale před utkáním v Praze zapojil do tréninku. Kapitán Sparty se ho neobává. Ba naopak, případných soubojů s jedním z nejproduktivnějších hráčů současnosti se nemůže dočkat.

„Kdyby se to povedlo, byl bych rád. Tohle jsou jediné možnosti, kdy se dá porovnat s těmi nejlepšími. To všichni chceme,“ těší se Krejčí.

Ačkoliv si je plně vědom toho, že jeho mužstvo ani náhodou není favoritem. Postup do čtvrtfinále by se spíše rovnal malému fotbalovému zázraku. Vždyť na Spartu přijede jedno z nejlepších mužstev světa…

S pesimismem byste ale u Krejčího nepochodili. „Postupně si potvrzujeme, že dokážeme porazit kohokoliv. Bude to velký krok, vstup do dvojutkání ovlivní hodně,“ uvědomuje si opora Sparty.

Sparťané mají za sebou předzápasový trénink před duelem s Liverpoolem a jsou natěšení na souboj se slavným soupeřemVideo: Sport.cz

Na stadionu se bude těšit obrovské podpoře. Jak od anonymního davu nadšených fanoušků, tak rodiny. „Jsem rád, že to mí blízcí mohou prožít se mnou a Spartou společně. Jsme odměněni takovým týmem a zápasem, jaký nás čeká,“ řekl Krejčí.

Jak příznivci, tak jeho nejbližší by určitě rádi ještě jednu odměnu. Skalp lídra anglické ligy a postup do čtvrtfinále.

I pokud by se to ale nepovedlo, nikdo nepropadne smutku. Krejčí si alespoň konečně bude nějaký ten zápas Sparty s Liverpoolem pamatovat…

Reklama