Hlavní obsah

Kouč Marseille Gerets si po postupu pochvaloval přístup hráčů

AMSTERODAM

Ačkoli výkon fotbalistů Olympique Marseille byl daleko od jejich maxima, na středeční postup proti Ajaxu Amsterodam do čtvrtfinále Poháru UEFA to stačilo. Trenér francouzského mužstva Erik Gerets si po utkání pochvaloval především mentální odolnost svých svěřenců, kteří zápas rozhodli až ve druhém prodloužení.

Článek

Hostům v Amsterodam Aréně vidinu postupu hráči Ajaxu hodně zkomplikovali, když předvedli výrazně lepší výkon než v úvodním osmifinálovém duelu. „Moji hráči dali do utkání obrovskou duševní sílu,“ nechal se po utkání Gerets slyšet na klubových stránkách a pochválil Ajax za jeho hru: „Domácí hráli hodně do trojúhelníku s menším pohybem, čímž nacházeli okénka v naší defenzívě a dostávali nás do úzkých.“

„Musíme být vděční, že jsme dokázali postoupit do dalšího kola Pohár UEFA. Nebyli jsme schopni kontrolovat hru, což proti týmům jako je Ajax znamená spoustu pohybu navíc,“ řekl Gerets, jenž z lavičky sledoval velmi napínavý duel. Jeho svěřenci dlouho drželi postupový výsledek, ale čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby poslal Ajax do vedení 2:1 Sulejmani a rozhodl o prodloužení. V něm se po 20 minutách trefil Mears a zajistil Marseille čtvrtfinále.

„Do utkání jsme vstoupili s formací 4-4-2, díky čemuž středoví útočníci soupeře neměli tolik prostoru. V zápase jsme byli lepší a v závěru i šťastnější,“ pochvaloval si trefu Mearse Gerets.

Francouzskému celku se daří nejen v pohárové Evropě, ale i v domácí soutěži, kde na vedoucí Lyon ztrácí pouhý bod. Navíc pokud v sobotu porazí na Stade Velodrome Nantes, budou Ligue 1 vést.

Reklama

Související témata: