Hlavní obsah

Krejčí: Vidíme, kde je realita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na prohře 1:5 s Liverpoolem se snaží kapitán fotbalové Sparty Ladislav Krejčí hledat i pozitivní věci. Oceňuje, že tým v domácím prvním osmifinále Evropské ligy nezalezl a snažil se hrát aktivní fotbal. Liverpool ale ukázal velkou kvalitu ve všech ohledech.

Není nic příjemného dostat bůra, přiznává Ladislav Krejčí. Nevyužité šance? Takové zápasy hrajeme poprvé v životě, a ne vše jde na první pokusVideo: Sport.cz

 
Článek

Jaký zápas máte za sebou?

Velký test a porovnání kvalit nejen, co se týče produktivity. Za pozitivní beru, že jsme se snažili prezentovat naším fotbalem a neustoupili od toho, jakým stylem se snažíme hrát. Mohli jsme dát více gólů, ale neproměnili jsme hodně šancí. Naopak Liverpool nám ukázal, jak se v takových situacích chovat.

Ano, příležitostí měla Sparta hodně. Jak jste tyto momenty z dálky prožíval?

Měli jsme vzadu svých starostí dost. To je realita, rozdíl mezi námi a top hráči na světové úrovni. Ale super porovnání. Některé pasáže jsme měli dobré, dva roky dozadu bychom takto nehráli. Vezeme si cenné zkušenosti, aby v dalším porovnání s nejlepší týmy byly rozdíly čím dál menší.

Neuvažovali jste ani chvíli, že zvolíte spíše defenzivní taktiku?

Když jste v osmifinále Evropské ligy, nic nezískáte, pokud se jen postavíte dozadu a čekáte na brejky. Třeba bychom prohráli 0:2 nebo 0:3, ale to už by nic nezměnilo. Vidíme, kde je realita a největší možná kvalita. Rozdali jsme si to s nimi.

Proč tým na začátku vypadali hodně nervózně a v obraně dost chyboval?

Nehrajeme pravidelně a vlastně nikdy jsme nehráli s takovým mančaftem. Pro nás šlo o úplně něco nového. Zkušenosti nám pomohou do dalšího roku, abychom dobře reagovali a věděli, jak správně přistoupit od první minuty. Jejich presink byl extrémně rychlý. Musíte si to zažít, abyste se mohli poučit. I když jsme dostali gól, dokázali jsme přepnout a vytvořit si šance. Bereme si zkušenosti do dalších bitev

Na závěrečnou část utkání přeci jen nastoupil Mohamed Salah, co vám proběhlo hlavou?

Že to bude fičák. A byl. S Virgilem van Dijkem bylo vidět, jak jsou neskutečně sehraní. Kvalita, rychlost, prostě všechno.

Reklama