Hlavní obsah

Kuchta: Krásný zápas rozhodly naše chyby. Máme na ně, věřím, že postoupíme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápas, který se neměl prohrát. Ba co víc, měl se vyhrát. Takové je hodnocení fotbalistů Sparty po porážce 2:3 na horké půdě Galatasaraye Istanbul. Útočník Jan Kuchta nicméně věří, že doma se český šampion dočká postupu do osmifinále Evropské ligy.

Foto: Umit Bektas, Reuters

Jan Kuchta slaví vyrovnávací gól na hřišti Galatasaraye.

Článek

Istanbul (od našeho zpravodaje) - Sparta měla v utkání několik stoprocentních šancí, které ale zahodila, a nakonec prohrála po gólu Maura Icardiho v nastavení.

Dá se říct, že jste s ohledem na průběh utrpěli krutou porážku?

Zaskočili jsme je na začátku, mohli jsme vyhrát. Ale převládá obrovské zklamání, měli jsme na ně. Udělali jsme pár chyb, oni mají vepředu hvězdy, dokázali nás potrestat. Věřím, že doma odvetu zvládneme, víme, jak na ně. Budeme se držet našeho herního plánu, věřím, že postoupíme.

Soupeř rozhodl až v nastaveném čase.

Dá se říct, že kdybychom měli trochu víc štěstí, tak bychom tady i vyhráli a vezli si lepší výsledek, než jak zápas skončil.

Šancí byla spousta na obou stranách. Čekal jste takový průběh?

Byl to krásný zápas. Obě strany ukázaly, že sílu dopředu mají. Rozhodly naše chyby. Dá se říct, že jsme jim góly darovali.

Foto: Umit Bektas, Reuters

Angelo Preciado (vlevo) se raduje z gólu na hřišti Galatasaraye Istanbul

Hned dvakrát jste se dokázali po blbých gólech zvednout. Cítil jste hned, že to pořád půjde?

Věřil jsem, máme silný mančaft a osobnosti, které za to umějí vzít. Viděli jste, že i na stadionu s takovou diváckou kulisou dokážeme držet krok. Zvládli jsme tlak a ukázali si, že i na takového soupeře máme. Věřím, že doma je zvládneme.

I vy sám jste mohl dát víc gólů.

Vyčítám si hlavně šanci po Kaanově rohu, měl jsem zakončit. Ne že bych zakončil ležérně, ale mělo to být kvalitnější a důraznější. Naštěstí aspoň jeden gól jsem po Angelově centru dal, ale mohlo jich být víc.

Souhlasíte, že jste doplatili na mizernou produktivitu?

Nejspíš ano. První šance jsme měli my. Laci to měl na hlavě, pak já s Birmou… Kdybychom proměnili, vypadalo by to asi jinak. Ale dáme jim míč na kopačku, vystřelí na přední tyč… To jsou góly, které vás srážejí. Potom těžko můžete vyhrávat.

Najdete tedy dost sebevědomí do odvety?

Věřím, že na ně máme, osahali jsme si to. V prvním zápase jsme naráželi na překážky, na bouřlivé prostředí. Tlak jsme ale zvládli. Užil jsem si to, akorát že s hořkou porážkou.

Reklama