Hlavní obsah

Lavička: Tým si zaslouží obdiv

ALKMAAR

Trenér fotbalistů Liberce Vítězslav Lavička po remízovém utkání v Alkmaaru vyjádřil svému týmu obdiv a poklonu za to, jaké představení v posledním utkání základní skupiny Poháru UEFA sehrál. Na druhou stranu litoval toho, že Liberci ve středu těsně proklouzla šance na přímý postup do další fáze soutěže.

Foto: PRÁVO

Vítězslav Lavička

Článek

"Gratuluji Alkmaaru k potvrzení postupu. Hodně štěstí do posledního zápasu i do další fáze. Mají fantastický tým, ale zároveň vyjadřuji obdiv našemu týmu, protože sehrál velmi dobrý zápas," uvedl Lavička na tiskové konferenci.

Cenil si toho, jak se jeho tým předvedl v ofenzivě. "Předpokládali jsme, že k úspěchu povede vstřelení branky, dali jsme dokonce dvě, ale ani to na ofenzivní sílu domácích nestačilo. Byli jsme velmi blízko výhry a postupu," řekl Lavička. "Teď budeme čekat, jak se to vyvine dál. Nemáme to ve svých rukou," připomněl. V posledním kole, do kterého už Liberec nezasáhne, bude Slovan fandit curyšským Grasshoppers, aby bodovali v Braze.

Lavička těžko lovil v paměti, kdy naposledy sledoval tak divoký zápas jako dnes. "Ale takové zápasy se občas hrají. Je to velká zkušenost, další nové zážitky. Kluci se vydali ze všech sil," dodal kouč, kterého uchvátila i atmosféra na stadionu. "Velký dík zaslouží i naši fanoušci, kteří do Alkmaaru přijeli a povzbudili nás," uvedl Lavička.

Trenér Alkmaaru Louis van Gaal Liberec za jeho dnešní představení pochválil. "Liberec nás překvapil, byl lepší, než jsme čekali. Nemohli jsme se dostat na naši normální úroveň. Ofenziva Slovanu nám dělala problémy a hosté si dnes zasloužili víc, než dostali. Fantastický gól Jennera nás ale poslal do dalšího kola," prohlásil Van Gaal.

Reklama

Související témata: