Hlavní obsah

Mají v obraně okénka, prozradil o Lausanne Kladrubský

Sluncem zalité Lausanne přivítalo ve středu odpoledne fotbalisty Sparty před dalším zápasem Evropské ligy. Jiří Kladrubský hraje v plánech kouče Jozofa Chovance důležitou roli. Použitelný je na dvou místech v sestavě - na pravém okraji obrany nebo ve středové řadě. V každém případě bude podporovat ofenzivu. Na soupeře zná i recept... „Mají v obraně okénka a toho bychom měli využit,“ prozradil.

Foto: Denis Siňjakov, Reuters

Jiří Kladrubský (vpravo) ze Sparty v jednom ze soubojů v utkání Evropské ligy proti CSKA.

Článek

Berete utkání v Lausanne jako klíčové z hlediska nadějí na postup ze skupiny?

Doma jsme si první zápas zkomplikovali, přitom ho stačilo dotáhnout ke třem bodům. V Lausanne musíme tenhle kolaps napravit, takže z našeho pohledu je vítězství klíčem k tomu, abychom byli ve hře o postup.

Může se kolaps z Letné opakovat?

To snad ne! Doufám v to! Něco takového prostě nemůžeme připustit. Ten zápas jsme si rozebrali podrobně u videa a ukázali na chyby, které jsme v něm udělali. Byli bychom hodně špatní, kdybychom je opakovali. Myslím si, že každý z nás se poučil.

Kouč Chovanec říkal, že se musíte vrátit trochu k loňskému způsobu hry,což znamená nepouštět se do bláznivého útočení, ale vycházet ze zajištěné obrany...

Je to tak. Bráníme víc než dřív, ale určitě nezapomínáme na ofenzivu. Z toho vyplývá, že když dokážeme otočit zápas jako doma s Lausanne, vedeme pak 3:1, můžeme dejme tomu dostat gól, ale v žádném případě ne dva. A nebo pak musíme další přidat.

V čem může být Lausanne doma nebezpečné?

Myslím si, že se budou víc tlačit dopředu. Mají dobrou přechodovou fázi a kvalitní útok, ale dozadu mají okénka. V tom by měla být naše šance. Už jsme si jejich hru doma podrobně rozebrali a víme, jak na ně, ale musíme to uvést do praxe. V každém případě musíme nastřílet víc branek než Lausanne.

Reklama

Související témata: