Hlavní obsah

Měli jsme na ně, litoval kanonýr Necid

PRAHA

Umět vstřelit pohárový gól, mohli fotbalisté Slavie s pátým mužstvem anglické Premier League ve čtvrtek minimálně remizovat. Letos však na evropské scéně branky nedávají, a tak si jen drbali hlavy, že z otevřené partie s Aston Villou nedokázali vytěžit víc.

Článek

Dobrý výsledek měli na dosah, ale unikl jim mezi prsty. To cítili fotbalisté Slavie po těsné domácí porážce s Aston Villou. Na první body v Poháru UEFA si tak budou muset počkat minimálně do druhého zápasu v Žilině.

"Podle mě bylo klíčové vstřelit gól. Kdybychom to dokázali, přidali bychom i druhý a Angličany porazili. Jsem o tom přesvědčený, protože po přestávce jsme je docela válcovali,“ říkal sebevědomě kanonýr Tomáš Necid.

Jenže o tom to právě je. Slavia ani ve třetím pohárovém duelu v Edenu nedokázala skórovat. „Konfrontace s pátým mužstvem Premier League tak pro nás nakonec dopadla špatně. I když herně jsme nezklamali. Jenom škoda, že jsme celý první poločas nedokázali hrát tak jako po přestávce. Začali jsme dobře, ale inkasovaný gól nás srazil,“ litoval záložník Jaroslav Černý.

Také trenér Karel Jarolím litoval především prvního poločasu. "Za druhý totiž nemám klukům moc co vytknout. Přestávka nám prospěla, po ní jsme byli po všech stránkách odvážnější. Proti Aston Ville jsme si pak dokázali vypracovat velký počet šancí, ani jednu jsme však bohužel neproměnili..."

Smutný byl i gólman Vaniak, který musel několikrát potvrdit své kvality. "Ve druhém poločase jsme soupeře jednoznačně přehrávali. Chyběla tomu pouze vstřelená branka," posteskl si slávistický čaroděj a postěžoval si na Gardnera, který do něho po půl hodině hry nesmyslně zajel. "Předem bylo jasné, že míč nemůže mít. Už jsem měl balón v rukavicích. Kdybych tam nedal ruce, tak mám rozsekanou hlavu," popsal nepříjemný střet.

Mezi šťastnější muže patřil ve čtvrtek v Edenu norský útočník Aston Villy John Carew, jehož branka rozhodla o plném bodovém zisku pro birminghamský celek. "Sidwell vystřelil a já míč dokázal tečovat do protipohybu gólmana," popsal svou trefu a složil sešívaným poklonu za předvedený výkon: "Ve druhém poločase hrála Slavia opravdu velmi dobře. Je to pro nás důležité vítězství."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články