Hlavní obsah

Nejlepší poločas, který jsme kdy hráli, cení si Krejčí navzdory porážce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobře věděli, že ve Španělsku se Spartě dlouhodobě nedaří. Tentokrát však byl Betis zralý, aby doma nějaké body odevzdal. Nestalo se, o to je zklamání letenských fotbalistů po těsné porážce ve druhém kole skupiny C v Evropské lize větší. „V prvním poločase jsme podali nejtýmovější výkon za posledního čtyři a půl roku. To bych si vzal ze zápasu nejvíc,“ zdůrazňuje kapitán Ladislav Krejčí mladší.

Foto: Vincent West, Reuters

Ladislav Krejčí během utkání na Betisu Sevilla.

Článek

Sevilla (Od našeho zpravodaje) - Mohou litovat, že po přestávce už nedokázali výkon z první půle zopakovat. Favorit z La Ligy se nakonec přece jen prosadil.

Jak zhodnotit těsnou porážku na Betisu?

Mrzí mě prohra. První půlka byla za mě asi nejlepší poločas, který jsme tady za dobu, co jsem ve Spartě, odehráli. Týmově, i co se týká kvality na balonu i bez míče. Za to su strašně rád.

Nastoupený trend jste ovšem nedokázali udržet až do konce.

Bohužel, kvalita hráčů Betisu je taková, jaká je. Vezeme si prohru, ale jsem rád, že takové zápasy můžeme prožívat, zažívat a brát si z nich zkušenosti. I proti takovým hráčům můžeme hrát svůj styl, který po nás realizační tým chce.

Jak vás zasáhla hrubka brankáře Vindahla, po níž jste inkasovali vyrovnávací gól?

Nesrazila nás. Prostě nešťastný sled situací, to se stává. Ale troufnu si říct, že už jsme potvrdili, že jsme dostatečně silní, abychom hráli za každé situace pořád stejně, když se něco nepovede. Jako v závěru minulé sezony, jako nedávno po porážce v Záhřebu…

Sehrál jste jubilejní dvacátý zápas v evropských pohárech. Kam utkání v Seville zařadíte?

Vysoko. Jak jsem řekl, myslím, že to byl nejlepší poločas, který jsme za mě odehráli. Vážím si takových pohárových zápasů.

Rozcvička fotbalistů Sparty před utkáním Evropské ligy v Seville na BetisuVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

Jak se hraje před téměř 50 000 diváky na stadionu Benita Villamarína?

Super stadion, skvělé podmínky, tráva, soupeř, všechno. Top, toho chce každý hráč dosáhnout a hrát takové zápasy pravidelně. My si na to aspoň můžeme takhle sáhnout. Je to jenom odměna za to, co jsme si vybojovali.

Limassol porazil Rangers, takže všechny čtyři týmy ve skupině mají po třech bodech.

Zajímavé. Jenom to potvrzuje kvalitu skupiny, musíme makat každý zápas.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.