Hlavní obsah

Postup ještě Sparta jistý nemá. Krize ji připravila o desítky milionů

Praha

Situace se mění ne-li každý den, tak týden. Letenští jsou ve velkém očekávání, zda jim spadne díky příhodné shodě výsledků do klína přímý postup do základní skupiny Evropské ligy. Jinak by měla fotbalová Sparta jako vítěz domácího poháru začínat již ve třetím předkole. „Žádnou oficiální zprávu ještě v ruce nemáme,“ avizuje generální ředitel František Čupr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha s pohárem za vítězství MOL Cupu, Dávid Hancko, Adam Karabec a Michal Sáček během děkovačky s fanoušky po utkání ve skupině o titul s FK Jablonec.

Článek

Tak jsme po třech plonkových sezonách zase zpátky ve skupinové fázi pohárů! Anebo nejsme...?

Letenští řeší v posledních dnech klíčovou otázku, na niž stále nemají definitivní odpověď.

„Zatím jde o spekulace. Počkáme si na oficiální potvrzení, protože informace se dost různí. Jednu chvíli se psalo, že teď už jen Lyon nesmí vyhrát Ligu mistrů, pak zase, že na Lyon už se ani ohlížet nepotřebujeme... Musíme čekat," připomíná vývoj posledních dnů sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„Podle pravidel UEFA nás mohou o účasti ve skupině informovat až po skončení aktuálního ročníku. Čekáme tedy na konec pohárové sezony. Věříme, že pak nám dopis dorazí a potěší nás," usmívá se generální ředitel František Čupr.

Start ve skupině Evropské ligy představuje zisk přibližně 70 milionů korun. Spartě by se právě teď moc hodil, protože také ona během koronavirové krize tratí spoustu peněz.

„Je těžké vyčíslit, o kolik jsme už přišli. Je otázka, co vše do toho zahrnete, můžeme však hovořit o ztrátě v desítkách milionů korun," počítá Čupr.

Reklama

Související témata: