Hlavní obsah

Krejčí řídil obrat Sparty v Evropské lize. Slavia veze výhru ze Švýcarska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Parádní vstup do základních skupin fotbalové Evropské ligy mají za sebou obě pražská S. Oba týmy se tak velmi dobře naladily na víkendové ligové derby. Slavia ve skupině G s přehledem vybojovala výhru na hřišti Servette Ženeva 2:0. Sparta v rámci skupiny C i přes brzký inkasovaný gól porazila díky dvěma brankám Ladislava Krejčího kyperský Aris Limassol 3:2.

Dva góly super, ale zároveň jsem dva momenty nezvládl. Takhle to řešit nemůžu, říká Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sparťanský kapitán Krejčí měl do zápasu hororový vstup, když po deseti minutách hry fauloval ve vlastní šestnáctce a Alexandr Kokorin z nařízené penalty nezaváhal. Z hříšníka se ale záhy stal hrdina, protože díky dvěma Krejčího zásahům už to ve 25. minutě bylo 2:1 pro domácí.

Uklidňující třetí trefu přidal ve druhé půli Martin Vitík. Letenští ale zápas úplně v klidu dohrát nemohli, protože v 90. minutě ještě snížil na rozdíl jediného gólu Shavy Babicka.

Slavia ve Švýcarsku vládla

Slavia vstoupila do zápasu na hřišti Servette Ženeva aktivně a byla odměněna v 32. minutě, kdy se z dorážky prosadil Lukáš Masopust. Ještě větší důvod k radosti měli svěřenci Jindřicha Trpišovského v 59. minutě, po rohovém kopu se z hranice malého vápna prosadil Ogbu a za hustého deště zvýšil už na dvoubrankový rozdíl.

Domácí se do gólových šancí prakticky nedostávali, naopak třetí gól mohl do riskující obrany Servette přidat střídající Václav Jurečka, ale ani v jedné ze svou gólových šancí neuspěl. Českého vicemistra to však mrzet nemuselo, Slavia vyhrála 2:0 a zajistila si první tři body do skupiny G. Dalším soupeřem sešívaných bude v Edenu 5. října Šeriff Tiraspol, který prohrál s AS Řím 1:2.

Foto: Martin Malý/SK Slavia Praha

Fotbalisté Slavie se radují z gólu proti Servette Ženeva.

Evropská liga UEFA 1. kolo:
Skupina G
Servette - Slavia 0:2
Branky: 32. Masopust, 59. Ogbu
Skupina C
Sparta - Limassol 3:2
Branky: 20. , 25. Krejčí, 67. Vitík - 11. Kokorin (z pen.), 90. Babicka