Hlavní obsah

Priske: Kuchta a Bad Boy? Jsem rád, že ho mám! Některé spekulace jsou dost hloupé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jedním ze dvou hráčů týmu, kteří se při posledním tréninku před odvetou závěrečného předkola Evropské ligy s Dinamem Záhřeb připravují celí v černém. Nemá to však znamenat, že by byl Jan Kuchta černou ovcí fotbalové Sparty, jak se z dění v posledních dnech mohlo zdát. „Honza je ve čtvrtek stoprocentně připravený nastoupit. Jsem rád, že ho tady mám,“ ujišťuje trenér Brian Priske.

Trénink fotbalistů Sparty před odvetou s Dinamem Záhřeb.Video: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek

O nikom jiném se v posledních dnech nemluvilo tolik jako o českém reprezentantovi. O Jana Kuchtu projevil vážný zájem dánský Midtjylland, navíc se objevily spekulace, že útočník „zlobí“.

Před týdnem v Záhřebu navíc jen střídal a v neděli proti Karviné zůstal celé utkání jen na lavičce.

Situace Jana Kuchty ve Spartě. . Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Ohledně spekulací - nevím, jak moc toho chci říct… Je mi jasné, že jsou součástí fotbalu. Občas ale čtu opravdu hodně hloupé věci. Jsem rád, že Honzu máme,“ prohlásil kouč Brian Priske těsně předtím, než mužstvo ve středu dopoledne vyběhlo v tréninkovém centru na Strahově na trávník.

ZÁPASY SPARTY A PLZNĚ NA OBRAZOVCE
Stanice O2 TV Sport odvysílá duely FK Viktoria Plzeň vs. FC Tobol (komentátoři Tomáš Radotínský a David Nyč) a AC Sparta Praha vs. Dinamo Záhřeb (komentátoři Jan Homolka a Aleš Svoboda) v přímých přenosech. Studio moderátora Petra Svěceného a expertů Zdeňka Folprechta s Jiřím Plíškem startuje od 18:15 hodin. Přímo z Plzně bude aktuální informace přinášet reportérka Tereza Kubíčková, z Letné se pak bude hlásit Vladimír Grebennikov.

Priske v neděli uvedl, že Kuchta měl v posledních dnech zdravotní problémy a nebyl ve svém topu. Teď už je prý zase nachystaný pomoct mužstvu stáhnout manko 1:3 ze Záhřebu.

„Moje práce je připravit ho na zápas. A to on je. Honza je náš hráč, z mého pohledu tady má rozdělanou práci. Ještě Spartě hodně pomůže. Jít ven má ještě čas,“ říká dánský trenér.

Sparťanská jízda začíná. Slavící mistři vyrážejí do Prahy. Jan Kuchta coby ředitel autobusuVideo: Sport.cz

„Taky jsem četl, že je nějaký zlobivý Bad Boy. Takže chci určitě dodat, že je dobrý kluk. Pracuje opravdu tvrdě, dře pro nás. Někdy je s ním práce složitější, ale tak to s útočníky bývá. Opakuji, jsem rád, že ho tady mám,“ zdůrazňuje Priske.

Podle zákulisních zpráv se Sparta opravdu nechystá Kuchtu prodat, přestupní termín v řadě zemí navíc brzy skončí. Během tohoto týdne by měl klub dát slovo i samotnému hráči.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.