Hlavní obsah

Šťastný Priske: Zasloužený postup. Nebojíme se nikoho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejlepších výkonů za poslední dobu, hodnotí trenér fotbalové Sparty Brian Priske výhru 4:1 nad Galatasarayem a postup do osmifinále Evropské ligy. Chválí střídající hráče včetně možná nečekaného hrdiny Indrita Tuciho. A koho v dalším kole? „Nebojíme se nikoho,“ hlásí Priske.

Jeden z našich nejlepších výkonů, má radost Brian Priske. Nebojíme se nikoho, umíme soupeřit s velkými týmy.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak vysoko v trenérské kariéře postup řadíte ?

Takto nepřemýšlím. Večer není o mně, ale o Spartě, o našem týmu. Mám velký respekt k výkonů všech hráčů. Myslím, že v součtu obou utkání si postup zasloužíme. Pro kluky šlo o fantastickou příležitost, stejně tak pro vedení klubu. Máme za sebou dlouhou cestu, abychom se dostali na tento level. Po taktické, technické i fyzické stránce jsme předvedli jeden z nejlepších výkonů za poslední dobu. Máme za sebou krásný evropský zápas před výborným domácím publikem.

Roste tým více fotbalově, nebo mentálně?

Jdeme nahoru celkově, s každou zkušeností se posouváme kupředu. Umíme se ponaučit třeba z utkání proti Kodani, Záhřebu nebo Betisu. Hráči dospěli, na hřišti si více rozumí. Chci také vypíchnout individuální kvalitu. Těší mě, že se nám podařilo zastavit velmi ofenzivní tým Galatasaraye.

V dalším kole můžete narazit na Liverpool, West Ham nebo Leverkusen. Koho byste si přál?

Nevím, budu hrát s kýmkoliv. (smích) Koukáme dopředu, těšíme se na další velkou výzvu. Jsme na dalším levelu, chceme hrát evropské zápasy. Po Galatasarayi jsme si uvědomili, že můžeme soupeřit s velkými týmy. Nebojíme se nikoho. Budou to dva zápasy, kde musíme znovu ukázat kvalitu. Budeme chtít znovu postoupit.

Nevím, co tam rozhodčí kontroloval, věřil jsem, že gól bude, říká Lukáš Haraslín a chválí Tuciho za famózní přihrávkuVideo: Sport.cz

Překvapil jste rozestavením, Lukáš Haraslín se pohyboval spíše ve středu hřiště pod Janem Kuchtou a Victorem Olatunjim. Jak se vám líbil?

Snažili jsme se přetížit střed jejich obrany, což se nám dařilo. V průběhu zápasu jsme rozestavení změnili zpět na 4-3-3. Co se týče Lukáše, plán byl, aby mohl více pracovat s prostorem. Bylo to náročných 95 minut, všichni hráči si vedli excelentně.

Mezi nejlepší patřil stejně jako v Turecku Angelo Preciado.

Minulou sezonu podávali Tomáš Wiesner a Jan Mejdr dobré výkony, mají velký podíl na titulu. V létě jsme ale posílili. Za Angela jsem rád, mám velké mezinárodní zkušenosti. Kluci ho vzali výborně mezi sebe. Jeho angličtina sice není perfektní, ale snažíme se, aby se cítil jako doma.

Velký podíl na trefách měli střídající Jaroslav Zelený a Indrit Tuci. Můžete říci něco k nim?

Zelený bojoval v poslední době s nemocí a zraněním, ale jeho přínos je pro nás obrovský. Pro odvetou jsme věděli, že nemá na více než 30 minut. Tuci mi dělá obrovskou radost, zaslouží si pochvalu. Má skvělou mentalitu. Říkal mi, že přijme jakoukoliv roli. Že nastoupí tak, jak budu chtít. Klidně na 5 či 10 minut, že bude připravený. Ve čtvrtek byl jeho výkon pro výsledek klíčový.

Jan Kuchta v posledních minutách sotva tahal nohy. Věřil jste, že ještě sebere zbytky sil a podpoří protiútok, ze kterého nakonec skóroval?

Ano, opravdu vypadal v závěru unaveně. (úsměv) Měl těžký týden. Stal se otcem, prožíval hodně emocí. Laci ho v této akci našel krásnou přihrávkou. Jsem šťastný za Kuchtu i jeho rodinu. Dokázal se celý týden soustředit a tady je odměna.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.