Hlavní obsah

Rána pod pás! Fanoušci Fenerbahce vyvolávali Putina

Pořádně horké chvíle čekají fotbalisty Slovácka ve 3. předkole Evropské ligy, v němž narazí na 28násobného tureckého šampiona Fenerbahce Istanbul. Přesvědčili se o tom i hráči Dynama Kyjev, kteří Fenerbahce, za něhož hrál od 95. minuty střídající reprezentační obránce Filip Novák, vyřadili z Ligy mistrů poté, co v odvetě 2. předkola soutěže zvítězili na stadionu Sükrüho Saracoglua 2:1 v prodloužení. A to i přesto, že se domácí fanoušci neštítili uchýlit k provokacím...

Foto: Profimedia.cz

Ismail Yüksek (vlevo) z Fenerbahce v souboji o míč s Vladyslavem Dubinčakem z Dynama Kyjev.

Článek

V jiskřící atmosféře totiž začali v jednu chvíli skandovaně vyvolávat jméno ruského prezidenta Vladimira Putina, jehož vojska už více než pět měsíců pustoší Ukrajinu. Přitom v týmu soupeře přišla řada hráčů v okupovaném území o příbuzné, přátele i domov a kvůli válečnému konfliktu se úvodní duel dvojzápasu mezi oběma kluby hrál v polské Lodži.

Ani opovrženíhodné chování tureckých příznivců však hráče ukrajinského týmu nevyvedlo z koncentrace a ve 114. minutě zajistil postup kyjevskému celku Karavajev.

Slovácko začne dvojzápas 4. srpna v Istanbulu, odveta je na programu o týden později v Uherském Hradišti. Zvláštní příchuť bude mít souboj s Fenerbahce pro kapitána Slovácka Michala Kadlece, který za turecký klub tři roky hrál.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen