Hlavní obsah

Šašinka netrefil míč ideálně. Možná proto to byl gól, usmívá se po remíze s Fenerbahce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dorážka útočníka Ondřeje Šašinky zachránila fotbalistům 1. FC Slovácko v odvetném utkání 3. předkola Evropské ligy s Fenerbahce Istanbul aspoň remízu 1:1 a přinesla malý příspěvek do českého pohárového koeficientu. Postupový zázrak se ovšem nekonal, hradišťské mužstvo kvůli debaklu 0:3 u soupeře ze soutěže vypadlo a bude mít příležitost na reparát v nižší Konferenční lize.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Ismail Yüksek z Fenerbahce, Ondřej Šašinka ze Slovácka a Arda Güler z Fenerbahce.

Článek

„Michal Trávník si perfektně pokryl balon a vypálil, ale jeho dělovku brankář Fenerbahce zneškodnil. Míč se odrazil ke mně. Netrefil jsem ho ideálně, a právě proto to možná byl gól," usmívá se šťastný střelec.

Šašinka si cení, že po vyrovnání hnali nadšení fanoušci hradišťský tým dopředu. „Moc nám pomohli. V závěru jsme byli lepší, avšak vítěznou branku se nám bohužel dát nepovedlo. I plichta s tak věhlasným klubem je ale pro nás cenná," tvrdí.

Záložník Michal Trávník lituje, že se Slovácku nepodařilo přidat druhý gól. „Diváci by si výhru zasloužili. Mám radost, že jsem měl na vyrovnání podíl, avšak štve mě, že už moje střela neskončila v síti. Rád bych už konečně po letním návratu do Hradiště skóroval," svěřil se.

Foto: Sofascore.com

Statistika zápasu

Střetnutí bylo podle něj stejně náročné jako před týdnem v Turecku. „Tentokrát jsme si ale počínali o hodně líp. V prvním poločase jsme některé nadějné situace bohužel nedohráli, avšak po přestávce už našich šancí přibylo. Proměnili jsme pouze jednu, a zkušený soupeř, byť nastoupil v kombinované sestavě, si postup pohlídal," hodnotí Trávník. Sám se cítil na hřišti mnohem líp než v Istanbulu. „Tím, že jsme byli aktivnější, jsem měl na noze víc balonů. Škoda ale inkasované branky. Při ní hosté potrestali náš nedůraz v defenzívě," mrzí ho.

Přestože do Hradiště dorazil evropský gigant, hlediště stadionu nebylo úplně plné. „Je to škoda, ale rozumím tomu. Dnešní doba je složitá, a vstupenky nebyly nejlevnější," chápe Trávník.

Už v neděli čeká Hradišťské ligové utkání v Českých Budějovicích. „Program máme teď hodně nabitý, musíme hlavně dobře zregenerovat. Já nemám problém proti Dynamu znovu nastoupit v základní sestavě, ale uvidíme, jak to trenér poskládá," přemítá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články