Hlavní obsah

Panathinaikos - Slavia 1:1Slavia přežila těžké chvíle, v aténském pekle remizovala. Čeká ji Raków

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie prošli proti Panathinaikosu pekelnou zkouškou, měli problémy, ale postup do posledního předkola Konferenční ligy vybojovali. Červenobílí v Řecku v odvetě s aténským kolosem remizovali 1:1 a v součtu s domácí výhrou 2:0 jdou dál. V play off třetí evropské soutěže se Slavia utká s polským Rakówem, první zápas se hraje už příští týden.

Sestřih zápasu Panathinaikos - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

David Douděra po zápase Panathinaikos - Slavia

Jindřich Trpišovský po zápase Panathinaikos - Slavia

Aleš Mandous po zápase Panathinaikos - Slavia

Václav Jurečka po zápase Panathinaikos - Slavia

Sešívaní dobře věděli, co v aténské výhni přijde. S divokým náporem Panathinaikosu se ale špatně vypořádávali a domácí přibili český tým na jeho vlastní polovinu. Slavia už po dvaceti minutách mohla přijít o dvougólový náskok dovezený z Prahy.

Panathinaikos byl hodně nebezpečný po své levé straně. Už ve 2. minutě z ní přilétl centr, po kterém líznul míč tyč po zakončení Andraže Šporara, jenž se ocitl ve velmi nevýhodném úhlu. Za pár minut poslal Juankar další zajímavou pobídku před bránu hostí, bez výsledku. Ve 20. minutě ztlumil slávistický brankář Aleš Mandous docela prudkou střelu Aitora Cantalapiedry.

Řecké mužstvo se chovalo dle očekávání. Hnalo se dopředu, emotivně reagovalo na výroky anglického sudího Petera Bankse, pošťuchovalo hosty, hrálo tvrdě, jelo nadoraz. Podpora přišla i z tribun, fanoušci bouřili, vlévali do domácích energii, na slávisty naopak nesportovně svítili lasery. Zvláštně vypadalo i hřiště.

Slavia se s tlakem půl hodiny vyrovnávala, než předvedla kloudnou akci směrem dopředu. David Douděra ale střílel nad bránu. Ve 32. minutě se zaskvěl Mandous, včas vyběhl proti Šporarovi a zlikvidoval velkou příležitost, kterou slovinský šutér měl.

První půli parta Jindřicha Trpišovského přežila, do druhé vstoupila sice o něco aktivněji, ale tlak neustála. V 57. minutě odcentroval agilní Juankar a Šporar se do jeho centru položil a dočkal se gólu.

Slavia pak už ale nabuzené domácí dokázala zkrotit a jejich nápor eliminovat. Český tým se zlepšoval, tlak domácích otupil. Slavia zvyšovala aktivitu a v nastavení postup stvrdil remízovým gólem Václav Jurečka.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Konferenční ligy:
Panathinaikos - Slavia 1:1 (0:0)
Branky: 57. Šporar - 90.+4 Jurečka. Rozhodčí: Bankes - Cook, Smith (všichni Angl.). ŽK: Alexandropulos, Schenkeveld, Pérez, Magnússon, Juankar - Tiéhi, Mandous, Lingr, Oscar, Schranz. První zápas: 0:2, postoupila Slavia
Panathinaikos: Brignoli - Kotsiras, Schenkeveld (55. Kurbelis), Magnússon, Juankar - Alexandropulos (77. Kampetsis), Pérez, Čerin - Vagiannidis (77. Ioannidis), Šporar, Cantalapiedra (88. Carlitos). Trenér: Jovanovič
Slavia: Mandous - Douděra (82. Masopust), Ousou, Kačaraba, Oscar - Holeš, Tiéhi (82. Jurečka) - Schranz (90.+7 Tecl), Traoré (61. Ševčík), Olayinka - Lingr (61. Usor). Trenér: Trpišovský.
Ostatní výsledky Konferenční ligy a Evropské ligy naleznete ZDE
Jak si vedlo Slovácko

Reklama

  2 : 0 Fiorentina - Plzeň 2 : 0 113. min Živě
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň