Hlavní obsah

Slavia blahořečí odchovance. Necid se chytil hned před derby

dos, zpSport.cz

Víte, co mají společného Příbram a Maccabi Tel Aviv? Jde o poslední dva týmy, jejichž konto v Edenu zatížil Tomáš Necid. Jeho góly ovšem dělí víc než tři roky. „Pamatuji si. Před třemi lety Příbrami taky hlavou,“ vybavuje si útočník fotbalové Slavie trefu, na niž navázal ve čtvrtek večer vítěznou brankou v úvodním duelu Evropské ligy (1:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost Tomáše Necida ze Slavie po vstřeleném gólu.

Článek
Fotogalerie

Host z tureckého Bursasporu zatím pobyl doma v Edenu necelé dva týdny. „Tomáš je odchovanec Slavie, takže věříme v jeho slávistické srdce," líčil při jeho příchodu klubový šéf Jaroslav Tvrdík, proč je součástí dohody i následná opce na přestup.

Tomáš Necid každopádně s gólovou splátkou nečekal dlouho. V Olomouci střídal, proti Maccabi vyběhl v základu. A jediným gólem utkání rozhodl.

„Máme tři důležité body, navíc pro mě důležitý gól na chycení. Jsem rád, že už první trefu mám za sebou a věřím, že mi budou góly přibývat," libuje si Necid. „Nejvíc mě těší, že jsme dobře vstoupili do skupiny."

Prosadil se hlavou po Sobolově centru. A jen potvrdil, že se mu v Edenu víc daří na branku směrem k železniční trati. „Dal jsem gól i na druhé straně a radoval se, ale rozhodčí odmával ofsajd. Asi byl," uznává.

Postoupit může asi každý

Sešívaní si dokázali, že by mohli ze skupiny postoupit spolu s favorizovaným Villarrealem.„Skupina je hratelná, postoupit může asi každý. Musíme zvládat zápasy doma a zkusit něco uhrát venku," plánuje Necid. „Výhra také představuje ideální impuls před Spartou. Vyhráli jsme těžký zápas a teď se můžeme v klidu připravit na derby."

Kouč Šilhavý šetřil hned několik opor. Necid každopádně svým výkonem vytvořil tlak na druhého hrotového útočníka Milana Škodu. „Kdo bude hrát proti Spartě? Musíte se zeptat trenéra... Hlavní je, abychom vyhráli," ujišťuje.

Sešívaní si cení, že i méně vytížení hráči zařídili výhru. „Slavia je velký klub s velkými ambicemi, proto musíme mít široký kádr. Všichni kluci ukázali, že mohou v základu hrát a že se perou o sestavu. Jen dobře pro Slavii," vyzdvihuje Necid.

Reklama