Hlavní obsah

Slavia jde proti Cruyffovi bez Bořila a Sýkory, ale s Delim

Praha

Slavia odletěla ve středu dopoledne do Tel Avivu k předposlednímu utkání skupiny A Evropské ligy s patnácti hráči do pole a třemi gólmany. „Doma zůstal vykartovaný Bořil a marodi Sýkora, Rotaň, Švento, Mešanovič. Deli je připravený k zápasu,“ avizoval na ruzyňském letišti kouč červenobílých Jaroslav Šilhavý.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Článek

Cíl ve čtvrtečním duelu s Maccabi Tel Aviv je jasný - vítězství. „Potřebujeme se držet Astany, s níž hrajeme doma poslední zápas. Když podáme kvalitní výkon, věřím, že dokážeme vyhrát. Informací o soupeři máme dostatek. Spoustu věcí mi řekl i gólman Přemysl Kovář, který zná izraelský fotbal velmi dobře," dodal Šilhavý, který prý má sestavu v hlavě, jen zvažuje zařazení Deliho do obrany.

Proti Pražanům se postaví tým, který už nemá v Evropské lize naději na postup. „Naposledy hráli zápas 7. listopadu, jinak jen trénují. Podle našich informací mají nějaké zraněné a v neděli je čeká důležitý zápas v izraelské lize. Tím nechci říct, že by utkání s námi podcenili. Uvidíme, jakou sestavu a taktiku kouč Jordi Cruyff zvolí. Je to velké jméno po tátovi, bude zajímavé, jak si povede. V každém případě ve vzájemném duelu není jeho tým pod takovým tlakem jako my. Naším cílem je postup," zdůraznil Šilhavý.

Maccabi hraje zápasy Evropské ligy v Netanje, protože jeho domácí stadión je v přestavbě. Na jednom stadiónu se tak střídají hned tři týmy. „Ale trávník bude úplně nový, čerstvě položený," uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Hráči berou zápas velmi zodpovědně. „Naším cílem je postup, musíme tam vyhrát. Máme poznatky z prvního vzájemného duelu a viděli jsme je i čerstvě na videu. Jsou hodně běhaví, hrají takový živelný fotbal. Pro nás bylo určitě velkým povzbuzením vysoké vítězství nad Duklou," pravil Michal Frydrych, který na pravém kraji obrany nahradí vykartovaného Bořila.

Reklama

Související témata: