Hlavní obsah

Slavia nastoupí se Schranzem, uzdravil se Bořil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dodržel pohárový zvyk a prozradil jedno jméno, které bude figurovat v základní sestavě fotbalové Slavie pro poslední čtvrteční utkání základní skupiny Evropské ligy proti Servette Ženeva. „Vrátí se do ní Ivan Schranz. Věříme, že naváže na svou střeleckou formu v pohárech,“ odtajnil trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólová radost slávisty Ivana Schranze v utkání 3. předkola Evropské ligy proti Dnipru.

Článek

Schranz nezasáhl do posledních tří soutěžních utkání červenobílých, měl problémy s nosem, ale dvakrát byl na lavičce. Nyní nastoupí v útočné vozbě, kde patrně nahradí někoho z tria, které nastoupilo v neděli proti Mladé Boleslavi a které tvořili Mojmír Chytil, Mick van Buren a Václav Jurečka.

Hrát by měl znovu i stoper Tomáš Holeš, jenž se po třízápasové absenci a svalových problémech vrátil do hry proti Mladé Boleslavi a vstřelil i vítěznou branku. „Měl jsem další dny k dobru, kdy noha dostala volnější režim. Mohl jsem zregenerovat a pracovat na sobě. Jsem stoprocentně připravený,“ prohlásil Holeš.

Po nemoci bude k dispozici také obránce a obvyklý kapitán Jan Bořil. „Od pondělí trénuje s týmem,“ informoval Trpišovský. Jiný z marodů není schopen hrát.

„Lukáš Provod je v lepším stavu, ale na devadesát devět procent nebude ani na lavičce. Uvidíme, jestli se dá do kupy na utkání s Baníkem. Nemoc ho hodně skolila a zotavuje se z následků. Lukáš Masopust je bohužel mimo do konce sezony se svalovým zraněním. Matěj Jurásek ještě po zranění není k dispozici. I když už trénuje s kondičáky, není ve stavu, aby se připojil k týmu,“ popsal hlavní stratég červenobílých.

Dá se tedy očekávat, že nastoupí podobná sestava jako v neděli proti Boleslavi. Bude v ní tedy nově Schranz a je pravděpodobné, že se do ní vrátí i záložník Christos Zafeiris.

Možná sestava Slavie:

Mandous - Vlček, Ogbu, Holeš - Douděra, Oscar, Zafeiris, Wallem - Schranz, Chytil, Jurečka.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.