Hlavní obsah

Slavia udělala změny na soupisce pro Evropskou ligu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soupeře pro osmifinále Evropské ligy fotbalisté Slavie zatím neznají, ale soupisku pro tento dvojzápas už mají uzavřenou. Sešívaní udělali tři změny, vypadli z ní obránce Andreas Dumitrescu a záložníci Jakub Hromada a Boluwatife Ogungbayi, na uvolněná místa se dostali tři zimní nováčci – obránci David Zima, Ondřej Zmrzlý a El Hadji Malick Diouf.

Návrat domů. Kdyby přišlo víc lidí, asi bych se rozbrečel dojetím, přiznal David ZimaVideo: Sport.cz

 
Článek

Na soupisce pro první pohárový dvojzápas ve vyřazovací části chybí dle předpokladů brankář Jindřich Staněk. Léčí problémy s lýtkem a podle prognóz z minulého týdne by se mohl do akce vrátit někdy ve druhé polovině března.

„Volba by asi byla jiná, kdyby byl Jindra zdravý. Na druhou stranu Mandy (brankář Aleš Mandous) odchytal podzim v pohárech a dostal nás tam, kam nás dostal. Takže by stejně pravděpodobně zahajoval evropské zápasy on,“ podotkl slávistický trenér Jindřich Trpišovský po nedělní generálce na jaro proti slovenskému celku Zlaté Moravce – Vráble.

Slavia v generálce na jaro porazila slovenské Zlaté Moravce 4:1Video: Sport.cz

Nejtěžší rozhodování tak měl v případě nadějného Nigerijce Ogungbayie, jenž si na podzim připsal v Evropské lize dva starty a v jednom z nich v předkole proti Luhansku zaznamenal i asistenci. Jinak však hráč s přezdívkou „Bolek“ nastupoval především za béčko ve třetí lize.

Škrtnutí Dumitreska a Hromady bylo logické, oba zamířili v zimě z Edenu na hostování do Rumunska. Ryšavý bek se vrátil do Sepsi, slovenský záložník odešel do Rapidu Bukurešť.

Místo nich přibyly na evropskou soupisku tři další zimní akvizice. Zmrzlý přišel z Olomouce, Diouf z norského Tromsö a Zima minulý týden z FC Turín.

Osmifinále Evropské ligy je na programu 7. a 14. března, los této fáze proběhne 23. února.

Reklama

  2 : 2 Leverkusen - AS Řím 2 : 2 dohráno
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články