Hlavní obsah

Slavii se přihlásilo několik fanoušků, kteří v EL vhazovali předměty na trávník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové Slavii se přihlásili někteří fanoušci, kteří v domácí odvetě osmifinále Evropské ligy proti AC Milán vhodili na trávník kelímek nebo jiný předmět. Na sociální síti X o tom informoval předseda představenstva Pražanů Jaroslav Tvrdík. Příznivci červenobílých zareagovali na výzvu od klubu a prohřešek si odčiní veřejnými pracemi ve prospěch pražského celku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Během vyhroceného zápasu, v němž Slavia od 20. minuty hrála bez vyloučeného Tomáše Holeše a po porážce 1:3 s favoritem vypadla, se fanoušci několikrát dopustili výtržností. Vhazování kelímků a předmětů na trávník vyvrcholilo v druhém poločase, kdy rozhodčí přerušil utkání a neukázněným divákům musel domlouvat domácí záložník Lukáš Provod.

Slavia ve čtvrtek vyzvala prostřednictvím webu a sociálních sítí „hříšníky“, aby se klubu sami přihlásili. „Za tři hodiny se přihlásilo ke své zodpovědnosti za nezvládnuté emoce, které vyústily v porušení návštěvního řádu Fortuna Areny, 14 fanoušků. Není to univerzální projekt, kterým budeme odpouštět každý přečin,“ uvedl Tvrdík.

„Byl to však zápas, ve kterém lze nalézt polehčující okolnosti. I v trestním řádu lze nalézt řadu podobných mechanismů. Fanoušci pomohou klubu svojí prací odčinit škodu, která mu jejich chováním vznikne. Respektuji a vážím si převzetí spoluodpovědnosti i povinnosti podílet se na následcích a věřím, že to již nikdy nezopakují,“ doplnil Tvrdík.

Klub ve výzvě na webu směrem k fanouškům uvedl, že ti, kteří se mu neozvou, mohou dostat pokutu až 50 tisíc korun a dvouletý zákaz vstupu na všechna utkání v Edenu. Přihlásit se příznivci mohou do pondělí.

Slavia za výtržnosti proti AC Milán zřejmě dostane přísný trest od UEFA. Vršovický klub je totiž ve dvouleté podmínce od loňského listopadu a zápasu ve skupině s AS Řím, v němž se domácí fanoušci rovněž nevhodně chovali. Českému vicemistrovi hrozí na příští domácí duel v pohárech uzavření celého stadionu nebo některých jeho částí.

Reklama