Hlavní obsah

Slávista oslnil fanoušky Rangers. Kupte ho! apelují na vedení skotského mistra

Glasgow/Praha

Hodně vypjatá atmosféra panovala v odvetě osmifinále evropské fotbalové ligy mezi Glasgow Rangers a Slavií, vyloučení Kemara Roofeho po brutálním šlapáku na brankáře Ondřeje Koláře, údajnou rasistickou urážkou Glena Kamary a následným napadením stopera hostí Ondřeje Kúdely v útrobách stadionu se nyní zabývá UEFA. Názory na uvedené incidenty se různily, z fotbalového hlediska se však i legendy na obou stranách shodly: český mistr postoupil zaslouženě. A nyní i fanoušci domácích přiznávají, že je v červenobílém dresu doslova očaroval Nicolae Stanciu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu (druhý zleva) oslavuje gól se spoluhráči ze Slavie.

Článek

Ondřej Kúdela o tom, co řekl Glenu Kamarovi

Ondřej Kúdela dostal do obličeje pěstí, říká šéf Slavie Jaroslav Tvrdík

Doufáme, že pohádka bude pokračovat a postoupíme i přes Arsenal, přejí si po losu slávisté

Aby ne, vždyť to byl právě rumunský reprezentant, kdo v Praze otevřel skóre prvního zápasu a v odvetě na Ibrox Stadium pak nádhernou střelou z trestného kopu přidal pojistku na postup pražského klubu. Stanciuova technická vytříbenost stejně jako přehled ve hře a tvůrčí schopnosti pochopitelně nemohly příznivcům glasgowského klubu uniknout. A také neunikly.

„Podepište Stanciua!" objevilo se okamžitě po zápasu na diskusním fóru fanoušků Rangers. „Doufám, že ho v letním přestupním období skutečně získáme, pro Ligu mistrů," vyzývá nepřímo další z příznivců vedení skotského klubu. „Stanciu je absolutní priorita," souhlasí další.

Tamní tisk dodává, že ortodoxního playmakera současný výběr trenéra Stevena Gerrarda skutečně postrádá, také rumunský útočník Ianis Hagi by jistě v týmu krajana přivítal. Ve Skotsku poukazují na Stanciuovu stále se lepšící statistickou bilanci gólů a přihrávek včetně tref v Evropské lize. Na druhé straně ale média připomínají, že Slavia podle neoficiálních zdrojů zaplatila v roce 2019 za svůj klenot přes 100 milionů korun a osmadvacetiletý kreativní záložník má v Edenu čtyřletou smlouvu.

"Trenér Gerrard má zkušenosti s příchodem hráčů, kteří proti Rangers hráli v Evropské lize, například si takhle vyhlédl Bornu Barišiče," připomíná server tbrfootball příchod chorvatského krajního beka, kterého klub z Glasgow získal v roce 2018 za 2,2 milionu liber z Osijeku, s nímž předtím změřil síly v EL. "Otázkou je, zda by byla Slavia vůbec ochotná o prodeji svého klíčového hráče uvažovat, případně kolik by si za něho řekla."

Reklama

Související témata: