Hlavní obsah

Slávisty před odletem k odvetě už trávník v Ibrox Parku tolik nestrašil, nad nepoznaným však přemítali

Praha

Trávník v glasgowském Ibrox Parku by pro Slavii už neměl představovat takového strašáka jako ještě před pár dny. „Když jsme se dívali na video z posledního domácího zápasu Rangers proti St. Mirren, bylo hřiště už v lepším stavu. A teď se navíc oteplilo,“ uklidňoval Trpišovského asistent Zdeněk Houštecký před odletem k osmifinálové odvetě Evropské ligy do Skotska sebe i hráče. „Možná že právě rozbitý trávník by mohl pro nás představovat výhodu. Na podobném terénu jsme jich už odehráli doma hodně,“ pohotově reagoval Tomáš Holeš ještě předtím, než letoun se slávistickou výpravou nabral kurs na Skotsko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Rangers Steven Gerrard po zápase mezi slávisty Alexanderem Bahem (vlevo) a Tomášem Holešem.

Článek

Zažité zvyklosti se porušovat nemají, proto fotbalisté Slavie letěli k odvetě dva dny předem. Režim, který trenér Trpišovský praktikoval už v Liberci a drží se ho i v Edenu.

V jednom se ale cesta k odvetě přece jen lišila.

„Nikdy předtím jsme necestovali k odvetě s remízou 1:1 z prvního domácího zápasu," přiznával Houštecký, že v tomto směru jde pro Slavii o situaci novou a nepoznanou.

„Proto v odvetě gól vstřelit musíme. Věříme ale v ofenzivní sílu našeho mužstva," dodával promptně.

„Nedělním ligovým zápasem v Mladé Boleslavi jsme se ostatně na odvetu patřičně naladili. Vyšel nám výsledkově i herně. Po gólu inkasovaném v domácím utkání s Rangers jsme sice lehce v horší situaci, ale když vyhrajeme nebo remizujeme 2:2, postupujeme my. Základem proto bude dát gól," přidával se Holeš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Holeš (vlevo) ze Slavie a Joe Aribo z Rangers.

„Jedeme v dobrém rozpoložení, nedělní utkání nám skutečně pomohlo. Dobře, že jsme ho hráli," kvitoval Trpišovského asistent, že výhra 3:0 přišla Slavii vhod. Zvlášť když v Mladé Boleslavi mohli trenéři postavit stoperskou dvojici Kúdela–Deli a dát jí možnost, aby si spolu zahrála celých devadesát minut.

Zima se totiž v domácím střetnutí s Rangers vykartoval a v Ibrox Parku ve čtvrtek večer nastoupit nemůže.

„Odehráli fantastický zápas. Co jsme si řekli, to splnili perfektně, spolupráce s Kolářem také fungovala, hra dopředu také. A naštěstí se nenaplnily naše obavy, aby se snad některý z nich nezranil," pochvaloval si Houštecký.

„Až ve čtvrtek večer se ovšem ukáže, zda výhodu představovalo, že my jsme hráli, zatímco soupeř odpočíval, neboť měl o víkendu volno. Postupové šance jsou ale pořád padesát na padesát."

Související témata: