Hlavní obsah

Postup by byl monumentální úspěch, neskrývá Gerrard. Slavii přirovnal k Němcům

Praha

Titul ve skotské lize už oslavili. Nyní sní o úspěchu na evropské scéně. Po úvodním duelu osmifinále Evropské ligy na hřišti Slavie (1:1) měli fotbalisté Glasgow Rangers týden volna, a tak se pečlivě chystali na odvetu. Trenér skotského klubu Steven Gerrard, bývalá hvězda Liverpoolu, nijak neskrýval, jak velký důraz čtvrtečnímu utkání v Ibrox Parku přikládá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Rangers Steven Gerrard po zápase mezi slávisty Alexanderem Bahem (vlevo) a Tomášem Holešem.

Článek

„Odveta proti Slavii patří mezi nejdůležitější zápasy mojí trenérské kariéry," usmál se čtyřicetiletý kouč, pro něhož je působení v Rangers první štací po sbírání zkušeností u mládeže v Liverpoolu.

„Vrátili jsme se na trůn ve Skotsku a nemusíme si dělat starosti s následujícím programem. Tudíž vrhneme všechny síly do čtvrtečního utkání a zjistíme, jaká je naše skutečná kvalita," přemítal Gerrard, že titul už mají Rangers jistý, a tudíž se mohou plně koncentrovat jen na mezinárodní scénu.

„Postup do čtvrtfinále by s ohledem na skutečnost, v které se klub nacházel, když jsem přišel, představoval monumentální úspěch," připomínal Gerrard, že Rangers se drápali na vrchol ze čtvrté nejvyšší soutěže po krachu v roce 2012 způsobeném dluhy přesahujícími miliardu a půl korun.

Gerrard prohlásil, že ani nepotřeboval nijak zásadně studovat odvetu 1. kola play off, v němž Slavia po domácí bezbrankové remíze vyhrála na půdě Leicesteru, aktuálně třetího týmu Premier League.

„Přijet do Leicesteru a vyhrát, to je fantastický výsledek. Zvláště pokud si uvědomíme, jakou formu Leicester má a jakého mají trenéra. Pro Slavii to byl velký úspěch. Ale nepotřebujeme žádné další varování. Pokud se soupeř dostal do osmifinále Evropské ligy, je třeba mít k němu respekt. Navíc máme zkušenost z prvního zápasu v Praze. A musím říct, že intenzita, s kterou hrají, náš respekt jedině prohloubila," prohlásil Gerrard.

„Nebojím se říct, že z hlediska fyzické připravenosti a síly jsou téměř jako německé týmy. Proto si neděláme iluze a přistupujeme ke Slavii s veškerou úctou," uvedl muž, který se pyšní z hráčské kariéry triumfem v Lize mistrů a Poháru UEFA.

„Náš problém v Praze byl, že jsme zejména v první polovině nebyli schopní udržet míč dostatečně dlouho. Odevzdávali jsme ho příliš lacino. Musíme mít lepší kontrolu nad míčem. I přes všechny problémy jsme dokázali skórovat, což je zásadní. Měli jsme dost času si všechno prostudovat," neskrýval Gerrard, jak náramně vhod přišla jeho týmu týdenní pauza před odvetou. „Vytvořili jsme domácí rekord, máme hráče s mezinárodními zkušenostmi a postup do osmifinále jsme si zasloužili. Každopádně musíme předvést to nejlepší."

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.