Hlavní obsah

Sparta bude chtít dát věci do pořádku, varoval Klopp. Nový šéf ho nepřemlouval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přišel v šedé mikině s klubovým logem a patnáct minut se uvolněně bavil s reportéry. „Odveta se Spartou? Pořád nemáme hotovo,“ řekl trenér Jürgen Klopp na tiskovce fotbalového Liverpoolu před čtvrteční bitvou o postup do čtvrtfinále Evropské ligy. Tým z města Beatles má po vítězství 5:1 na Letné příjemný náskok a zatím může snít o čtyřech trofejích z této sezony.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp se před odvetou osmifinále Evropské ligy se Spartou usmíval, jeho tým má po úvodní výhře 5:1 příjemný náskok.

Článek

Ligový pohár ovládli už v únoru, v Premier League jsou deset kol před koncem o skóre druzí a v FA Cupu vyhlížejí nedělní čtvrtfinále. Postup mezi nejlepších osm mají Kloppovi chlapci ve čtvrtek večer potvrdit i v Evropské lize, odveta se Spartou by po pětigólové show v Praze měla být jen formalitou.

„Výsledek prvního zápasu musíme ignorovat. Potřebujeme udržet rytmus a jít dál,“ zavelel Klopp. „Chce to mít v hlavě jen čtvrtek a nemyslet na další zápas, i když nás v anglickém poháru čeká Manchester United.“

Kloppova rozlučková sezona se zatím vyvíjí báječně, rozjetý Liverpool zažívá úspěšné jaro. V generálce na Spartu uhrál remízu 1:1 v ligovém šlágru s mistrovským Manchesterem City a udržel ho pod sebou. „V posledních týdnech jsme docela konzistentní, ale pořád je to běh na dlouhou trať. Cíl ještě nevidíme. Teď vidíme jen to, že Sparta chce po předchozí porážce dát věci do pořádku. Musíme doma zahrát dobře, udělat z Evropské ligy naši soutěž a dojít co nejdál,“ vykládal Klopp.

Ukáže od začátku na čarostřelce Mohameda Salaha? Kudrnatý Egypťan má za sebou dvouměsíční trable se zadním stehenním svalem, vrátil se před týdnem na Letné. „Nakonec byl mimo překvapivě dlouho, ale teď je zpátky. Neříkám, že je připravený na celých 90 minut, ovšem začít může,“ popsal Klopp. „Potřebujeme se ujistit, že s ním zase můžeme naplno počítat.“

Hlavním tématem tiskovky měla být odveta se Spartou, ale stejně se zase mluvilo o Kloppově budoucnosti. Po sezoně v Liverpoolu skončí, chce si odpočinout a mít víc času na zdánlivě banální věci. Nepřemlouval ho jeden z nových klubových šéfů Michael Edwards, aby zůstal? „Kdepak. Není hloupý, což je v téhle branži důležité,“ odpověděl Klopp. „Dokážete si představit, že bych změnil názor? Tyhle věci neříkám bez přemýšlení. Vím, že pracuju v nejlepším klubu na světě, a stejně ho opouštím.“

Zbývají mu něco přes dva měsíce ve funkci, které můžou být hodně napínavé i úspěšné. Vždyť víte, že Liverpool si do konce sezony může sáhnout na další tři trofeje. „Tenhle klub stojí na dobrých základech a řídí ho správní lidé. A opakuju, že dokud tady jsem, udělám všechno, co můžu udělat,“ vzkázal Klopp. Včetně povinného postupu přes Spartu.

Reklama