Hlavní obsah

Sparta hraje o všechno, sázkoví experti jí věří. Stejně tak i Slavii a Plzni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední pohárový večer letošního roku motivuje tři české fotbalové zástupce. Plzeň hraje proti Astaně o unikátní výsledek - vyhrát skupinu Konferenční ligy bez ztráty bodu. Pokud jde o Evropskou ligu, Slavia s jistotou postupu může nasadit náhradníky a mladé hráče proti Servette Ženeva. U obou klubů je podle bookmakerů velký předpoklad, že se jim poslední skupinová vystoupení vydaří. A tak pořádné drama čeká jen mistrovskou Spartu. Ještě může skončit ve skupině poslední, ale také být první.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Angelo Preciado ze Sparty a Caju z Limassolu během utkání Evropské ligy.

Článek

Letenští hrají na Kypru o všechno. „Jejich účast v jarní pohárové Evropě je velmi nadějná. Do extrému se Sparta nedostane, musela by s Arisem výrazně prohrát. Tipnul bych si, že nebude první ani poslední. Tým je v dobré pohodě, směrem dopředu řádí Haraslín i Birmančevič, kapitán Krejčí znovu dodal spoluhráčům jistotu. Proti Arisu jdou Letenští do zápasu jako favorit,“ tvrdí Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Pražané v posledních zápasech zpevnili defenzivu, což je důležité, domácí totiž mají směrem dopředu kvalitu. Kádr Sparty je až na Sörensena kompletní, k dispozici by měl být i o víkendu nakopnutý Haraslín. V základu dostanou přednost opět Ryneš s Preciadem, kteří mají v interním minisouboji navrch nad dvojící Wiesner–Zelený,“ očekává Roman Kovařík, expert sázkové kanceláře Fortuna.

„Spartě by měl rovněž vyhovovat fakt, že je domácí celek pod větším tlakem, musí vyhrát alespoň o dvě branky, navíc se nachází celkově v horším rozpoložení. Mužstvu nevyšla víkendová generálka, když tým prohrál 1:2 a v ligové tabulce se propadl na třetí příčku. Limassol měl v prvním zápase navíc velké potíže se standardkami Sparty, respektive výškovou převahou pražského celku ve vzdušných soubojích, a to by mělo hrozit i tentokrát. Vstřelené branky pak šly na vrub kapitána Krejčího, což se nebude jen tak opakovat. Na tiket patří dvojka,“ radí Kovařík.

Věděl jsem hned, jak s Kuchtičovou přihrávkou naložím, říká Lukáš Haraslín. Nad Betisem nevyhráváte každý den, super výsledek! Video: Sport.cz

„Spartu čeká na Kypru souboj podzimu. Na horké půdě Limassolu budou sparťané bojovat o svou jarní pohárovou příslušnost. V rámci tuzemského trhu věří českým mistrům 95 % sázkařů, v rámci světa je to 50 %,“ všímá si Jakub Vilikus, hlavní bookmaker společnosti Betano.

„Kvalita je na straně Pražanů, kteří předvádějí lepší výkony než Aris. 95 % náběrů je tedy na Spartu s kurzem 1,83 : 1. Na vítězství domácích vypsali bookmakeři kurz 4,2 : 1. Oběma týmům jde o hodně, oba budou chtít vyhrát, remíza s kurzem 4,11 : 1 se příliš neočekává,“ říká Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Slavii čeká proti Servette zápas o první místo ve skupině a postup do osmifinále Evropské ligy. „Je samozřejmě velkým favoritem, což potvrzuje také 99 % sázek na vítězství sešívaných. Velký objem sázek jde také na výhru slávistů již v prvním poločase,“ hlásí Vilikus.

Užil si to! „Že nastoupím, jsem se dozvěděl večer před zápasem a překvapilo mě to,“ přiznává Jan Bořil.Video: Sport.cz

„Slavia doma dokázala porazit Šeriff Tiraspol i AS Řím, také do třetice by měla mít v utkání navrch. Soupeře ze Švýcarska porazila už na jeho půdě 2:0 a v zápase byla jednoznačně lepší. Motivace Servette pak může být o poznání nižší než na straně domácích, hosté totiž mají své jisté, na přesunu do Konferenční ligy se už nic nezmění. Hosté jsou na tom proti Slavii hůř rovněž v defenzivě. Slavia tedy vyhraje a uhájí první příčku ve skupině, v zápase by mohly padnout zároveň tři branky,“ radí Kovařík.

Slavia doma určitě neponechá nic náhodě. „V posledním letošním utkání bude chtít vyhrát a udržet si první příčku v tabulce. Motivace u hostů podle sázkových expertů nebude tak silná jako u domácích, které navíc poženou vpřed fanoušci. Na to, že si Slavia zápas pohlídá a zvítězí, je vsazeno 99 % tiketů v kurzu 1,35 : 1. U remízy je kurz 5,08 : 1, na výhru švýcarského týmu 9,49 : 1. Tipující také láká sázka v kurzu 1,34 : 1 na to, že Slavia vyhraje nebo povede o dva góly,“ rekapituluje Světlíková.

„Také Plzeň vstupuje do zápasu s Astanou v roli jasného favorita. Viktoria bude bojovat o unikátní zápis 6 vítězství z 6 zápasů. Její výhru tipuje 95 sázkařů, velký počet sázek registrujeme u možnosti vstřelení tří a více branek,“ předesílá Vilikus.

Durosinmi do Německa, pro Frankfurt investice do budoucna. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Plzeň v podzimní Evropě září. Otěže prvního místa v tabulce skupiny C drží neotřesitelně, to ale nijak nesnižuje motivaci mužstva trenéra Koubka získat také poslední, šestý skalp. Právě naopak. V rotaci sice budou změny, Koubek musí myslet na poslední letošní ligový zápas v Olomouci, který je prioritou, ve vyprodaných Štruncových sadech však bude chtít před svými fanoušky předvést to nejlepší a rekord Konferenční ligy urvat,“ avizuje Kovařík.

„V prvním vzájemném utkání vyhrála Viktorka v Astaně 2:1. Teď se znovu očekává její triumf ve Štruncových sadech, což dokládá i kurz 1,66 : 1 a 97 % vkladů, které jsme přijali na vítězství Západočechů. Remíze přidělili bookmakeři kurz 4 : 1, na výhru Astany 5,27 : 1,“ připomíná Světlíková.

„Vzhledem ke specifickému pohárovému čtvrtku i postavení českých týmů jsme vypsali také speciální kurz na vítězství všech tří českých zástupců, který sázkaři hojně využívají. Českým týmům očividně věří,“ usmívá se Vilikus.

Reklama