Hlavní obsah

Sparťané se na turecké peklo těší, hlavu si z něj nedělají. Haraslín je připraven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou výzvu mají před sebou fotbalisté pražské Sparty. Ve čtvrtek rozehrají na půdě tureckého Galatasaraye Istanbul play off Evropské ligy. „Těšíme se, chceme se soustředit na každý moment a zápas si užít. Zasloužíme si tady být,“ má jasno trenér Brian Priske a hlásí, že zdravotně v pořádku už je i Lukáš Haraslín.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Fotbalisté Sparty Praha děkují fanouškům po utkání 12. kola Fortuna ligy s Českými Budějovicemi.

Článek

Istanbul (od našeho zpravodaje) - Na Spartu čeká bouřlivé prostředí. Nový stadion Rams Park pojme přes 52 tisíc diváků, kteří umí vytvořit pravé fotbalové peklo. „Hrál jsem mnoho zápasů s velkými týmy a před hlasitou kulisou. Problém pro mě nebude problém ani velikost stadionu, ani atmosféra,“ ujišťuje srbský záložník Veljko Birmančevič. „Na tribunách to bude něco speciálního, ale jak říkám, hlavně se těšíme,“ dodává Priske.

Letenští nejdou do dvojutkání jako favorité. A není se co divit, kádr aktuálně vedoucího celku turecké ligy disponuje hvězdami se zkušenostmi z největších evropských klubů. Jmenovat můžeme například Maura Icardiho, Driese Mertense, Wilfrieda Zahu nebo Lucase Torreiru.

„Hráče respektuji, ale chci porazit každého. Mají skvělé kariéry, ale já každý den pracuji na sobě, abych byl lepší. Přidávám si na tréninku a koukám hlavně na sebe,“ odmítá Birmančevič jakýkoliv ostych.

Také Priske tvrdí, že se na Sparta na individuality v dresu soupeře nijak extra nepřipravovala. „Samozřejmě si uvědomujeme kvalitu soupeře. Je neskutečná, mají výborné fotbalisty. Galatasaray hrál na podzim Ligu mistrů, patří mezi nejlepší týmy v Evropě. V některých aspektech jsme outsidery, na což z domácí ligy nejsme zvyklí. Bude to obtížné. Ale zasloužíme si tady být, chceme si odvézt dobrý výsledek do odvety,“ myslí už dánský trenér na druhé střetnutí, které se v Praze odehraje následující čtvrtek.

Zatímco Sparta má za sebou povedenou zimní přípravu a sobotní vítězný vstup do jarní ligové části v Karviné, Galatasaray měl v posledních týdnech nabitější program. Stejně jako Spartě se mu ale dařilo. Vždyť soutěžní zápas prohrál naposledy v polovině prosince. Tehdy ho porážka 0:1 v Kodani v Lize mistrů odsunula na třetí místo skupiny a pád do Evropské ligy. Od té doby dvanáctkrát po sobě neodcházel z trávníku bez bodu.

„Šance jsou rovnocenné. Utkají se dva týmy se stejnou startovní pozicí, dál může jít jen jeden. Naši hráči jsou připraveni, realizační tým včetně lékařů a analytiků odvedl výbornou práci,“ podotýká Priske.

Právě zdravotní stránka může nakonec hrát velkou roli. Návrat po zranění kotníku hlásí pro ofenzívu klíčový slovenský křídelník Lukáš Haraslín, jenž v přípravě odehrál jen poločas úvodního střetnutí s Kodaní, následně marodil s kotníkem a trénoval individuálně. „Je na tom dobře a připravený,“ říká Priske.

Jak skončí úvodní duel Evropské ligy mezi Spartou a Galatasarayem?
Vysokou výhrou Galatasaraye
16,1 %
Těsnou výhrou Galatasaraye
25,9 %
Remízou
25,7 %
Těsnou výhrou Sparty
28 %
Vysokou výhrou Sparty
4,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3749 čtenářů.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.