Hlavní obsah

Sparťany mrzí chyby i neproměněné šance. Od Liverpoolu dostali lekci z produktivity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Sparty jsou po prohře 1:5 s Liverpoolem zklamaní a litují hlavně nevyužitých stoprocentních šancí. Napříč celým zápasem jich měli mnoho. Jan Kuchta, Lukáš Haraslín, Veljko Birmančevič. Nikdo neuspěl, jediný gól připsaný domácím si dal Liverpool sám.

Sparťané proti Liverpoolu nezaparkovali autobus. Výsledek je trošku krutý, ale za předvedený výkon se nemusíme stydět. Video: Sport.cz

 
Článek

„Zápas s hořkým koncem. Je to Liverpool, jeden z nejlepších týmů na světě, ale porážka 1:5 i tak bolí. Dokázali skórovat téměř ze všeho, jen ukázali svou kvalitu,“ hodnotí obránce Jaroslav Zelený.

Souhlasí i slovenský křídelník Haraslín: „Výsledek je krutý. Někdo možná očekával, že budeme jen bránit. Chtěli jsme zůstat u naší aktivní hry, možná jsme tím Liverpool zaskočili. Ale oni nám dali lekci z produktivity.“

Právě Haraslín mohl v 15. minutě srovnat na 1:1, sám proti Kelleherovi ale neuspěl. Stejně tak ještě v první půli Kuchta, před odkrytou bránou se dobře nesrovnal Birmančevič. Po změně stran byl opět ve výborné pozici Haraslín.

„Chci se zlepšovat každým zápasem a každou situací. Teď se nezadařilo, příště mi to tam snad padne. Budu poctivě trénovat,“ konstatoval Haraslín. „Své šance jsme nevyužili, Liverpool ano. Dají gól téměř ze všeho,“ poukázal například na dvě výstavní trefy útočníka Darwina Núñeze.

I když hráči aktuálně vedoucího celku Premier League jednoznačně ukázali svoji extratřídu, sparťané i tak některých inkasovaných branek litují. Třeba hned té úvodního z pokutového kopu v 5. minutě.

Není nic příjemného dostat bůra, přiznává Ladislav Krejčí. Nevyužité šance? Takové zápasy hrajeme poprvé v životě, a ne vše jde na první pokus.Video: Sport.cz

„Myslím, že některým trefám jsme mohli zabránit. Trochu jsme soupeře nastartovali penaltou, při druhém a třetím gólu to Núñez skvěle trefil. No a do šaten jdete za stavu 0:3, pak se zápas těžko otáčí. První poločas nás sundal,“ prohlásil Zelený.

Vysoká prohra bolí, mrzí. Do odvety na Anfield Road příští čtvrtek dává téměř mizivé naděje.

Letenští přesto na utkání nacházejí nemalá pozitiva. Třeba aktivní výkon, žádný beton. „Kdybychom se zatáhli v deseti hráčích pod míč a jen čekali, tak by nás možná přejeli ještě víc. Kvalitu v ofenzívě mají neskutečnou,“ podotýká Haraslín. „Šli jsme do utkání s nějakou taktikou a teď těžko hodnotit, zda jsme mohli zvolit jinou,“ zamýšlel se Zelený.

A navíc i obránci Liverpoolu se nejednou dostali pod tlak. „I hráči takového kalibru někdy jen odkopávali,“ pravil slovenský křídelník. „Je potřeba dát hlavu nahoru. Hráli jsme s top mužstvem na světě. Musíme hledat kladné věci,“ dodal.

Reklama