Hlavní obsah

Spartu čeká horký únor. Bookmakeři mírně favorizují Krasnodar

Praha

Tak tedy Krasnodar. Není to pro fotbalisty Sparty ideální předvánoční dárek. Pro úvodní jarní kolo play off Evropské ligy si přáli atraktivnějšího protivníka, který by v půlce února naplnil Letnou po okraj. Bookmakeři domácích sázkových kanceláří vidí šance na postup jako vcelku vyrovnané. Favoritem ovšem bude ruský tým, který ve skupině předstihl i Dortmund.

Foto: Sport.cz

FC Krasnodar, příští pohárový soupeř pražské Sparty.

Článek

Spartě stojí v cestě Krasnodar, soupeř z jihu Ruska, dva tisíce kilometrů a 4 hodiny letu od Prahy. Tým bez zvučného jména, které by lákalo fanoušky. Nebezpečný protivník, který ve skupině připravil o body třeba Borussii Dortmund. Ale také tým, přes který má Sparta podle sázkových expertů šanci postoupit.

„Soupeři pro sebe ani pro své fanoušky vzájemně nejsou příliš atraktivní. Nepadají přehnaně sebevědomá vyjádření, ale oba kluby tuší, že mají přijatelného soupeře a věří v postup," poukazuje na paradox losu Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Jeho kancelář vypsala kurz 1,8 na postup Krasnodaru a 1,9 na postup Sparty.

V osudí byli ještě těžší protivníci

„Krasnodar prokázal svoji úroveň výhrou nad Dortmundem ve skupině, ale zatím nemá takovou tradici a dlouhodobou kvalitu jako většina možných soupeřů pro Spartu, kteří byli v osudí," dodává Urbanec.

„Co je lepší? Protivník, který jednou vyprodá Letnou do posledního místa, nebo soupeř, se kterým se Sparta může na hřišti měřit? Mě by potěšilo, kdyby pohárová sezóna pro český fotbal v únoru ještě nekončila," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny, podle níž mají Pražané šanci postoupit (2,25:1).

V osudí byly také elitní týmy z Premier League (Manchester United, Liverpool, Tottenham), bundesligy (Leverkusen) nebo italské Serie A (Lazio Řím, Neapol), papírově silnější než ruský celek.

Porazili Dortmund, jsou favoritem

„Krasnodar je v tuto chvíli favoritem, protože dokázal vyhrát skupinu a poradit si doma s Dortmundem. Má ve svém středu řadu kvalitních a zkušených hráčů, kteří prošli velmi silnými kluby," vysvětluje Michal Navrátil, hlavní bookmaker Victoria Tipu, proč jeho kancelář favorizuje na postup ruský (1,65) a ne český (2,1) tým.

„Ve prospěch Krasnodaru by mohlo hrát i počasí, které v Rusku bývá na konci února velmi chladné. Bude ale hodně záležet, co s oběma týmy udělá zimní přestávka. Sparta by možná mohla být trochu rozehranější, protože liga u nás na jaře začíná dřív než v Rusku a pro Krasnodar to budou první dva soutěžní zápasy v roce 2016," poukazuje Navrátil.

Postoupí do osmifinále Evropské ligy Sparta, nebo Krasnodar?
Sparta
68,6 %
Krasnodar
31,4 %
Celkem hlasovalo 13434 čtenářů.

Reklama

Související témata: