Hlavní obsah

Spartu nasměroval k postupu absolutní nestřelec. A teď Liverpool!

Krasnodar

Deset pohárových zápasů bez prohry, to už je slušná porce. A hlavně postup do osmifinále Evropské ligy, který fotbalisté pražské Sparty vybojovali v novém formátu soutěže až na třetí pokus. „Teď jsme v euforii a budeme čekat na los. Myslím, že až postupně nám dojde, co jsme dokázali,“ usmíval se ve studiu České televize autor prvního gólu Lukáš Mareček. Letenští vyhráli v Krasnodaru 3:0 a jdou suverénně dál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Mareček (druhý zleva) vstřelil úvodní gól Sparty v odvetě EL na hřišti Krasnodaru.

Článek
Fotogalerie

Šťastný paradox. Pro Spartu určitě. K pohárovému postupu v Krasnodaru zavelel absolutní nestřelec. Skóre otevřel záložník, který v Synot lize ještě ani jednou neskóroval!

„Vždyť já ani nevěděl, jak mám branku slavit... Je to asi můj největší gól v kariéře. Moc jich nedávám, ani v Evropské lize jsem zatím žádný neměl. Jsem strašně nadšený, že to tam zapadlo," líčí Lukáš Mareček.

Kanonýrem ostatně není ani Martin Frýdek, autor druhého gólu. Navíc hlavou. „Tak hlavou jsem dal teprve druhý gól v kariéře, určitě důležitý. Dostal jsem výborný balon od Bořka Dočkala a snažil se ho tlačit dolů. Vyšlo to," cení si Frýdek.

„Nevzpomenu si na Martinův gól hlavou, přitom na tréninku pálí. Měl by střílet častěji. Ale hlavně Lukáš - je to snad jeho první jeho gól za dospělé. Gratuluji..." kření se Lukáš Vácha.

Lafatu zastoupili jiní

Jedno je pro Spartu nové a zásadní. Poprvé si výrazně poradila i bez služeb kanonýra Lafaty. „Kéž by to šlo i bez něj, není to jen o Davidovi. Marcovi teď v kabině počítají, po kolika zápasech dal gól, na jeho adresu padají různé fóry," popisuje trenér Zdeněk Ščasný.

„Každý si uvědomuje, čeho jsme dosáhli. Nádherný pocit. Snad teď dostaneme někoho jako Liverpool," přeje si za hráče Frýdek.

„Pro mě je to nejvíc, čeho jsem s českým klubem dokázal," říká Ščasný, který s Panathinaikosem okusil i Ligu mistrů. „Jsme nadšení, že se to povedlo. Prioritou je titul, ale tohle je obrovský úspěch. V osmifinále už si lehčího soupeře nevyberete, nemusíme se však stydět rozdat si to s kýmkoliv," těší kouče.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.