Hlavní obsah

Střelec last minute! Necid táhne Slavii za postupem

Pavel Dosadil (Villarreal)Sport.cz

Překvapení na závěr přestupního termínu se Slavii vyplácí. Útočník Tomáš Necid (28) se z tureckého Bursasporu vrátil do Edenu na hostování a bleskově se chytil. Člen širšího kádru fotbalové reprezentace je s šesti soutěžními góly aktuálně nejlepším střelcem sešívaných. Otevřel skóre také v pohárové partii na Villarrealu (2:2), která posílila šance červenobílých na postup ze skupiny Evropské ligy.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Slávistický forvard Tomáš Necid oslavuje úvodní trefu v utkání proti Villarrealu.

Článek
Fotogalerie

Můžete být spokojení. Po polovině skupiny držíte neporazitelnost a jste druzí o skóre za Villarrealem.

Začátek dobrý, mohli jsme mít i více bodů. Vedli jsme v Astaně, vedli jsme ve Španělsku. Ale takový je evropský fotbal, kvalitní týmy dokážou potrestat naše chyby. Ale pro nás jedině dobře, že změříme síly s takovými soupeři a můžeme se posouvat dál.

Trochu zklamaný ale přece jenom jste. Vedli jste na Villarrealu 2:0, mohli jste tak zrušit prokletí Slavie a po deseti letech v pohárech zase vyhrát venku...

Škoda. Když jsme vedli 2:0, věřil jsem, že můžeme získat tři body. Měli jsme vedení udržet aspoň do poločasu. Hned vzápětí po gólu na 2:2 měl Kuba Hromada šanci, kdybychom dali, mohlo být veseleji. Po přestávce jsme se zatáhli a museli druhou půli hlavně odmakat bez balónu. Chci vždy vyhrát, ale musíme být za bod rádi a jedeme dál.

Postup stále máte ve svých rukou.

Villarreal je favorit skupiny. Máme ji dobře rozjetou, a když budeme takto pokračovat, věřím, že postoupíme.

Skóre jste otevřel stejně, jak jste rozhodl první zápas s Maccabi. Hlavou po centru obránce Sobola.

Od Edyho přišel nádherný centr. Já si jen pohlídal ofsajdovou linii za druhým stoperem. Krásně mě našel a já směroval míč na zadní tyč, aby se sklouzl. A jsem rád, že to vyšlo.

Takže přece jen hlavně spokojenost.

Jsem rád, že jsem dal gól. A také že jsme ve Španělsku neudělali ostudu. Že jsme změřili síly s kvalitním soupeřem, mohli s ním hrát 2:2, což je pro nás skvělý výsledek.

Návrat do Edenu vám vychází, že?

Jsem rád, že jsem vůbec mohl přijít do Slavie, všechno se odehrálo na poslední chvíli. Jsem rád, že dávám góly a pomáhám týmu. Může jich být samozřejmě vždy víc, ale musím být pokorný a makat. Pak se mi to odvděčí gólem.

Reklama