Hlavní obsah

Svědíka údajný výrok o postupu rozesmál. Stojí proti nám obrovská kvalita, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rokem smolně vypadli v kvalifikaci Konferenční ligy s bulharským Plovdivem, a teď se pokusí o reparát o stupínek výš. Fotbalisté 1. FC Slovácko ve čtvrtek v 19 h rozehrají na hřišti Fenerbahce Istanbul úvodním zápasem třetí předkolo Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

Hradišťský kouč Martin Svědík musel v předvečer atraktivního duelu vysvětlovat svůj údajný výrok pro turecká média, že jeho mužstvo určitě postoupí. „Vůbec netuším, kde se to vzalo. Docela mě to rozesmálo. Jde zcela jednoznačně o nedorozumění. Nikdy bych si nedovolil něco takového říct. Mám totiž absolutní respekt ke všem soupeřům. V Istanbulu proti nám navíc stojí protivník, který má obrovskou kvalitu i tradici," ví dobře.

Svědík, který na konci minulé sezony přivedl Slovácko k triumfu v Českém poháru, se svěřil, že je na souboj s tureckým velkoklubem mimořádně natěšený. Poznatky o hře Fenerbahce sbíral hlavně ze dvou utkání istanbulského celku v kvalifikaci Ligy mistrů s Dynamem Kyjev, v nichž nejprve remizoval v polské Lodži 0:0, avšak v domácí odvetě nečekaně padl 1:2 v prodloužení. „Kdyby turecké mužstvo nedohrávalo v deseti bez vyloučeného hráče, postoupilo by," je přesvědčený.

U videa si ověřil, že fotbalisté tureckého týmu jsou silní na míči, vynikají rychlým přechodem do protiútoku a účinně presují. „Chceme je co nejvíc potrápit. Musíme ovšem podat výkon na hranici našich možností," má jasno.

Trenérského kolegu Trpišovského, jehož Slavia si na jaře ve vyřazovací fázi Konferenční ligy s mužstvem z Istanbulu poradila, Svědík o rady nežádal. „Fenerbahce má nového kouče Jesuse a předvádí teď trochu jiný fotbal," zjistil.

Na stadionu, který leží v asijské části Istanbulu a má kapacitu 50 500 diváků, lze čekat mimořádně bouřlivé prostředí. „Budu rád, když přijde co nejvíc lidí. My potřebujeme zachytit především začátek utkání. Spousta našich hráčů podobnou atmosféru ještě nezažila. Proto vsadím při skládání sestavy hlavně na zkušenost," prozradil.

V úvodním střetnutí domácí nejvyšší soutěže v Brně Slovácko o víkendu remizovalo s nováčkem 2:2. „Na můj vkus jsme dost chybovali v obraně. Toho se musíme vyvarovat," plánuje Svědík. Vyhnul se jasné odpovědi na otázku, zda i tentokrát nastoupí Hradišťští s tříčlennou obrannou formací. „Jsme variabilní. Rozestavení vždycky určujeme s ohledem na styl hry soupeře," tvrdí.

Reklama