Hlavní obsah

Švejdík se o Evropu pobije se svým bývalým koučem z Groningenu

Praha

Velkou část fotbalové kariéry strávil v Nizozemsku, a tak každý pohárový návrat do země tulipánů vítá. Před dvěma lety se Ondřej Švejdík radoval, když Sparta v play off Evropské ligy po výsledcích 2:2 a 2:0 vyřadila Feyenoord Rotterdam. Letos ji ve stejném stadiu soutěže čeká méně známý nizozemský klub, PEC Zwolle.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťan Ondřej Švejdík zastavuje jeden z útoků Basileje.

Článek

Tentokrát nemůže jako velký expert sloužit. „Když jsem v Holandsku hrál, tak byli v druhé lize. Dobře ale znám jejich současného trenéra Rona Janse, který mě trénoval v Groningenu," říká letenský stoper pro klubové stránky sparta.cz.

Může tak aspoň odhadovat, s čím Zwolle proti Spartě vyrukuje. „Myslím, že nás čeká klasický holandský soupeř. Tyhle týmy obvykle moc dobře nebrání, ale budou útoční, protože tam mívají velkou kvalitu," očekává Ondřej Švejdík.

Mareček se Zwolle neprohrál

Jediným hráčem ze sparťanského kádru, který má se Zwolle vlastní zkušenosti, je tedy Lukáš Mareček. Když ještě patřil Anderlechtu, proti Zwolle dvakrát nastoupil na hostování v Heerenveenu.

„Jednou jsme s nimi remizovali, jednou jsme vyhráli. Jejich umělá tráva je velkou zvláštností, ale postup je určitě v našich silách. Uděláme pro něj všechno," ujistil Mareček.

Přejde Sparta přes Zwolle?
Ano
41 %
Ne
59 %
Celkem hlasovalo 23313 čtenářů.

Reklama

Související témata: