Hlavní obsah

Tajemství trestňáků Made in Stanciu? Švih v noze, rotace balonu a specifická trajektorie

Mladá Boleslav

Aby nebyl spokojený, když se jeho svěřenci na odvetu s Rangers tak náramně naladili. „A ke všemu po čtvrtečním prvním osmifinále Evropské ligy, které stálo hráče hodně sil,“ pochvaloval si slávistický kouč Jindřich Trpišovský nejen výhru, ale i výkon, který hlavně v první půli jeho mužstvo v ligovém duelu v Mladé Boleslavi podalo. Nad střeleckým partem Nicolae Stanciua se přitom musel přímo rozplývat, protože dva góly rumunského fotbalisty byly výstavní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie střílí na branku.

Článek
Fotogalerie

„Výjimečný fotbalista. Na českou ligu určitě. Teď mu navíc prospívá, že zůstává s námi a nemusí odjíždět za rumunskou reprezentací jako na podzim, což se do jeho výkonů pochopitelně promítá. Skladba mužstva a hráči, které má kolem sebe, pochopitelně také, protože on potřebuje mít kolem sebe fotbalovou kvalitu," vysvětloval Trpišovský jarní proměnu Stanciua v klíčového muže slávistické sestavy.

Teď už i střeleckou produktivitou, protože po dvou trefách na Slovácku a gólu vstřeleném před týdnem ostravskému Baníku se i tentokrát prosadil. A opět dvakrát, takže společně s plzeňským Beauguelem má na kontě shodně devět branek a jedenáctigólové snajpry Juliše, Kuchtu a Simu na dohled.

„Má v noze výjimečný švih, takže jeho střely z trestných kopů jsou nejen patřičně prudké, ale díky rotaci mají i specifickou trajektorii," věděl slávistický kouč své o tom, proč se mladoboleslavský brankář natahoval po míči vypáleném Stanciuem marně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavký gólman Šeda se marně snaží zasáhnout. Slávista Stanciu se trefil parádně.

„Druhá branka poté, co obešel tři protihráče, byla ale také krásná," nešetřil chválou Trpišovský. „Ale v Mladé Boleslavi to bylo nejen o Nicovi," připomínal, že za pozornost stálo víc výkonů.

„I třeba hráčů, kteří se po zranění nebo delší herní absenci objevili na hřišti," narážel na změny, které v generálce na čtvrteční odvetu Evropské ligy v Glasgow v sestavě udělal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima ze Slavie a trenér Pražanů Jindřich Trpišovský během utkání.

„Přesto jsme po náročném čtvrtečním střetnutí odehráli velice dobrý první poločas. Na skvěle připraveném hřišti jsme se dobře pohybovali a kombinovali, dali jsme dva góly a měli i další šance. Po změně stran už šlo hlavně o to neinkasovat zbytečný gól," glosoval hladkou výhru 3:0.

Ve čtvrtek ve Skotsku by jeho týmu mělo vědomí, že doma zvládl další překážku na cestě za titulem, určitě pomoci. Anebo alespoň zčásti eliminovat handicap plynoucí z toho, že zatímco Rangers měli o víkendu volno a mohli se v klidu připravovat na odvetu, sešívaní museli k zápasu o ligové body nastoupit.

„Uvidí se, pro koho představoval zmíněný program výhodu a komu sedne zápas v Ibrox Parku víc," nechtěl si hrát Trpišovský na prognostika.

Reklama

Související témata: