Hlavní obsah

Trpišovský je z AC Milán nadšený. Nebudou neporazitelní, míní Zima

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný soupeř, hvězdní hráči, ikonický stadion. Co si přát víc? „Jsem šťastný, že se potkáváme s dalším velkoklubem,“ reagoval trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský na los osmifinále Evropské ligy, který jeho partě přihrál slovutný AC Milán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jindřich Trpišovský slaví spolu s hráči vítězství Slavie nad Luhanskem v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy

Článek

„Prožijeme fotbalový svátek. Slavia s AC Milán v novodobé historii nehrála, je skvělé, že se lidi mohou na tento tým přijít podívat. Jsem nadšený, že se můžeme utkat s hegemonem devadesátých let a týmem, který je pro mě výkonnostně na úrovni Ligy mistrů. Pro Slavii je tohle vždy velká čest a zážitek,“ sypal ze sebe Trpišovský.

Aktuálně třetí tým italské Serie A je napěchovaný vynikajícími hráči. Theo Hernández, Ruben Loftus-Cheek, Rafael Leao, Christian Pulisic, Olivier Giroud. „Proti některým už jsme v Edenu hráli,“ připomněl Trpišovský. Se Sevillou nastoupil proti Slavii Simon Kjaer, v barvách Chelsea zase Loftus-Cheek s Giroudem.

Největší pozornost si žádá Giroud, mistr světa, pořád pan střelec. „Pamatuji si ho. Sváděl legendární souboje s Michaelem Ngadeuem, který s ním měl plné ruce práce. Giroud vyhrával spoustu soubojů, to jsem u Michaela s jinými útočníky nezažil. Je to vítězný typ, tým za ním vždy šel, což pokračuje. Příprava je na něj specifická, má svůj styl, je velmi nebezpečný v pokutovém území a hlavně zády k bráně, kdy je schopen udržet každý míč,“ vychrlil Trpišovský superlativy na francouzského útočníka.

Upozornil i na dalšího ofenzivního borce. „O Leaovi jsem se jednou bavil s Vláďou Coufalem. Říkal mi, že je to jeden z hráčů, na kterého se mu hrálo nejhůř. Dopředu je obrovsky rozdílový hráč,“ zmínil slávistický kouč.

Jak je u něj zvykem, těší se i na kouzelný stadion. Slavia už na San Siru před více než čtyřmi lety uhrála remízu 1:1 s Interem v Lize mistrů. „Byl to skvělý zážitek, v našem podání také výkon i výsledek. Miluju tyhle legendární staré arény, fotbalové chrámy. Na spoustu z nich se nám podařilo dostat, do Dortmundu, Barcelony nebo na Chelsea. Tyhle stadiony mají obrovské kouzlo. Jsem hrdý, když tam jako Slavia jsme,“ zářil Trpišovský.

Obránce červenobílých David Zima zná AC Milán dobře, v posledních sezonách proti němu nastupoval za FC Turín. „S losem jsem docela spokojený. Padl mi jeden ze dvou týmů, který jsem si přál. A druhý nebyl AS Řím,“ usmál se zimní navrátilec z Itálie.

Před rokem a měsícem slavil na San Siru postup v Italském poháru, FC Turín udolal AC Milán 1:0 po prodloužení. „Dostali jsme červenou kartu. Pak jsem šel na hřiště a povedlo se nám utkání dostat do prodloužení, kde jsme rozhodli z brejku. Bylo to šťastné vítězství. Je to má nejlepší vzpomínka na souboje s AC Milán,“ vybavil si Zima.

„Čeká nás velice těžký soupeř. Mají několik hvězdných hráčů v útoku nebo ve středu zálohy. Ale nemyslím si, že budou neporazitelní. Čekám dobrý zápas, který bude, doufám, se šťastným koncem pro nás,“ dodal Zima.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen