Hlavní obsah

Trpišovský zůstal u tradice: Masopust bude hrát na netradičním postu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už se bál, že nově nastolená tradice, která přinášela štěstí, bude porušena. „Už jsem si myslel, že to budu muset říct sám,“ usmál se kouč fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský před zápasem Evropské ligy na AS Řím. Den před pohárovými duely začal prozrazovat jednoho hráče, který určitě nastoupí. Trenére, kdo to bude tentokrát?

Slavia cestuje do Říma. Příspěvek z pořadu Přímák Video: Sport.cz

 
Článek

Řím (od našeho zpravodaje) – Před utkáním na Servette Ženeva řekl, že bude chytat brankář Aleš Mandous. Před domácím duelem s Šeriffem Tiraspol uvedl, že v útoku nastoupí Mojmír Chytil. V honosném tiskovém středisku Stadio Olimpico se už tisková konference pomalu chýlila ke konci, ale dotaz nakonec padl. „Jsem rád, že jste se zeptali,“ culil se Trpišovský.

Na tiskovce vedle něj seděl stoper Tomáš Vlček. „To, že tu byl, ještě neznamená, že bude hrát. Ale ano, nastoupí,“ potvrdil slávistický trenér.

Uvolil se prozradit ještě jedno jméno. „Nevím, co by vás tak zajímalo,“ přemýšlel. „Ale bude hrát Lukáš Masopust na dalším netradičním postu. Doufáme, že to zvládne jako předchozí role,“ dodal Trpišovský další informaci. Masopust si vyzkoušel už třeba posty pravého obránce, pravého záložníka či stopera, naposledy hrál středního záložníka.

Je lepší při hře do hlubokého bloku Sparta, nebo Slavia? Příspěvek z pořadu Přímák Video: Sport.cz

Kromě zraněného záložníka Petra Ševčíka, který zůstal v Praze, přicestovali do Říma všichni hráči, kteří jsou na pohárové soupisce. V Itálii tak jsou i ti, kteří kvůli různým zdravotním potížím nenastoupili v sobotu proti Slovácku. Šlo o stopera Igoha Ogbua, záložníka Conrada Wallema a záložníka či obránce Lukáše Provoda.

„Samozřejmě do zápasu se ještě něco může stát, ale všichni doléčili šrámy a jsou připraveni,“ zmínil Trpišovský.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen