Hlavní obsah

Rekordní trest pro Slavii! Budeme reagovat, zní z vedení. Své si řekl i Kuka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Slavia pyká za chování fanoušků a asistenta trenéra během domácího utkání Evropské ligy proti AS Řím, které vyhrála 2:0. Disciplinární komise UEFA jí v součtu potrestala pokutami ve výši 91 625 eur, tedy asi 2,24 milionu korun, a podmínečným uzavřením tribuny Sever. Jde o vůbec nejvyšší peněžitý trest, jaký kdy od disciplinární komise UEFA dostala. Asistent trenéra Zdeněk Houštecký navíc vyfasoval jednozápasový distanc. Klub z Edenu požádal o zdůvodnění trestu a avizuje, že se zřejmě odvolá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Slavia musí zaplatit pokutu 30 tisíc eur za nedovolené užití pyrotechniky. Kvůli ní má také podmínečně uzavřené sektory 106-110 na jedno domácí utkání v evropských soutěžích. Podmínka platí od vynesení verdiktu po dobu dvou let.

Další položkou trestu je 34 tisíc eur za blokování průchodů, 10 125 eur za vhazování předmětů na hřiště. Ve výčtu prohřešků je ještě 17 500 eur za blíže neurčená „provokativní hesla urážejícího charakteru“.

Pochod fanoušků AS Řím na stadion v Edenu se nesl v poklidnějším duchuVideo: Sport.cz

„Obratem jsme zažádali o vyhotovení odůvodnění, abychom znali přesně důvody, které vedly disciplinární komisi UEFA k uložení tak vysokých trestů. Posléze se s největší pravděpodobností klub právě proti výši trestu odvolá,“ reagoval pro Sport.cz první místopředseda představenstva Slavie Martin Říha.

Pyká také asistent Zděnek Houštecký. Kvůli nesportovnímu chování, ke kterému došlo o poločase v útrobách stadionu, si odkroutí jednozápasový trest a nebude tak přítomen na lavičce ve venkovním utkání s Šeriffem Tiraspol, které Slavia sehraje ve čtvrtek 30. listopadu.

V oficiálním zápise je podle informací Sport.cz uvedeno, že dle čtvrtého rozhodčího slávistický asistent po prvním poločase nevybíravě gestikuloval směrem k rozhodčím se slovy, že jejich výkon je katastrofa. Byl vykázán, nicméně červená karta mu ukázána nebyla.

Celkově jde pro sešívané o tvrdý postih, předtím dostali pokutu 20 tisíc eur (téměř půl milionu korun) za chování svých fanoušků v Římě. „V Římě jsem nebyl, ale co jsem viděl, v některých místech v hledišti byla místo východů také vidět hlava na hlavě, což také bylo nebezpečné. A je otázka, jestli UEFA potrestala taky AS. Na odvetě v Edenu jsem byl, atmosféra mi přišla vcelku slušná. Samozřejmě takový velký trest je vždy o něco opřen, výčet provinění je docela dlouhý. Mám stejně dojem, že menším klubům se pokuty lehce rozdávají. Je jasné, že se bránit nebudou, vlastně ani nemohou,“ reagoval pro Sport.cz bývalý útočník červenobílých Pavel Kuka.

„Já bych se vrátil do nedávné minulosti, když hrála Slavia na Rangers. Myslím, že někteří hráči zůstali dodnes bez trestu, přitom šlo o napadení před šatnou. Provinili se hráči, ne fanoušci, to mi přijde ještě horší. A trest žádný. Pak tam slávisty drželi na stadionu, kdo ví jak dlouho po zápase. Vím, řekne se bezpečnostní hledisko, ale stejně mi to přijde zvláštní, když ty případy srovnám,“ dodal Kuka i s odkazem na dva a půl roku starý a velmi vyhrocený střet Slavie s Glasgow Rangers.

Jsou podle vás tresty od UEFA pro Slavii adekvátní?
Ano
50,2 %
Ne
49,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 20961 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.