Hlavní obsah

Diplomatický úspěch. Místopředseda Slavie byl zvolen do komise UEFA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco pomalu končí další reprezentační pauza a vše opět směřuje k návratu do klubového fotbalu, přišla Slavia s velkou novinkou. Oznámila úspěch na diplomatickém poli, když 1. místopředseda představenstva klubu Martin Říha byl zvolen do právní komise UEFA.

Foto: SK Slavia Praha

1. místopředseda představenstva Slavie Martin Říha byl zvolen do právní komise UEFA

Článek

Říha byl konkrétně zvolen do právní komise Evropské klubové asociace (ECA) a jako její zástupce též do právní komise UEFA. „Je mi velkou ctí zastupovat Slavii v komisi ECA a dalších více než 300 klubů v ní sdružených. Zvolení přijímám s pokorou a těším se na práci a zkušenosti, které získám. Věřím, že to zároveň posílí pozici klubu v evropských strukturách,“ uvedl Říha.

V srpnu FAČR informoval, že český fotbal má svého člena v rekordních jedenácti odborných komisích UEFA a pěti panelech. Předseda FAČR Petr Fousek je navíc od dubna členem Výkonného výboru UEFA.

Říha je ale momentálně jediným klubovým zástupcem. „V současnosti probíhají diskuse nad celou řadou změn, které budou mít i pro náš klub zásadní dopady. Ať už jde o podobu klubových soutěží, nebo reformy přestupních a dalších souvisejících pravidel. Členství v těchto komisích našemu klubu zajistí nejen plnou informovanost o budoucím vývoji, ale umožní do něj i aktivně promlouvat,“ dodává Říha.

Aktuálně 1. místopředseda Slavie je v Edenu od roku 2020, velká změna nastala v dubnu, kdy se z pozice ředitele sportovně technického oddělení přesunul do vedení klubu.

Říha absolvoval Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, v minulosti vedl legislativně-právní oddělení FAČR a má za sebou známý UEFA Football Law Programme.

„Říha však není jediným zástupcem Slavie v evropských asociacích. Úspěšná byla i nominace manažera slávistické akademie Petra Hurycha, který se stal členem komise ECA pro rozvoj fotbalové mládeže,“ podotýká klub na svém webu.

Reklama

Související témata:
Martin Říha (právník)