Hlavní obsah

Utkání mezi Slováckem a Fenerbahce Istanbul vyhodnotila policie jako rizikové

Policisté se připravují na čtvrteční zápas fotbalové Evropské ligy v Uherském Hradišti. Utkání třetího předkola mezi 1. FC Slovácko a Fenerbahce Istanbul vyhodnotila policie jako rizikové. Dorazit by měly i stovky fanoušků z Turecka, Německa a Rakouska a lze mezi nimi očekávat i problémové, sdělila dnes ČTK policejní mluvčí Milena Šabatová.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Fanoušci Fenerbahce Istanbul (ilustrační foto)

Článek

"Policisté budou připraveni na to, aby ve městě zajistili veřejný pořádek a v neposlední řadě i bezpečnost a plynulost silničního provozu. Bezpečnostního opatření se zúčastní pořádkové jednotky z Krajského ředitelství Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje, policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, z obvodních oddělení, dopravní policisté, policejní psovodi a policisté z řad policejní hipologie," uvedla mluvčí.

Nebudou chybět kriminalisté a policisté z antikonfliktního týmu, uherskohradišťští strážníci a členové bezpečnostní agentury.

Policisté apelovali na dodržování pravidel silničního provozu, důsledné respektování dopravního značení a pokynů policistů, strážníků a pořadatelů.

"Tak jako před každým utkáním upozorňujeme návštěvníky, že bude důkladně kontrolován zákaz vstupu na stadion s jakoukoli pyrotechnikou a zakázanými předměty. Dále upozorňujeme, že zjevně podnapilé osoby nebudou vpuštěny na fotbalový stadion," uvedla Šabatová.

Reklama

Související témata: