Hlavní obsah

Válka s Gerrardem už nehrozí. Priske stojí proti spoluhráči a kamarádovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínáte? Když fotbalisté Rangers přijeli na Spartu naposledy, před dvěma lety pak v již tak dusné atmosféře ještě přilil olej do ohně trenér Steven Gerrard. Dá se očekávat, že něco takového při čtvrtečním utkání Evropské ligy na Letné tentokrát nehrozí. Nový kouč Jezdců Philippe Clement je totiž bývalý spoluhráč Briana Priskeho. „Je to můj kamarád a opravdový gentleman,“ zdůrazňuje trenér Sparty.

Brian Priske se přátelí s trenérem Rangers Clementem. Přeju mu jen to nejlepší, ale ne v dvojzápase s námi!Video: Sport.cz

 
Článek

Rangers se na podzim úplně nevedlo, proto sáhli k trenérské rošádě. Když o víkendu ve skotské lize rozstříleli Hibernian 4:0, poprvé na jejich lavičce seděl Philippe Clement. Devětačtyřicetiletý belgický internacionál byl spoluhráčem Briana Priskeho v FC Bruggy. Později pak v belgické lize v sezoně 2021/22 proti sobě stanuli jako koučové.

„Je to asi patnáct let, co jsem odešel z Brugg. S Philippem jsme však zůstali v kontaktu, mluvili jsme spolu i během mého návratu do Belgie,“ poukazuje 46letý Brian Priske na své nedávné trenérské působení v Antverpách.

„Obdivuji ho, je to skutečný gentleman. Přeju mu štěstí, jen ne ve vzájemných zápasech s námi,“ usmívá se dánský rodák z Horsens.

„Své trenérské kvality již dokazoval v Genku, Bruggách i Monaku, odkud ho nakonec vyhodili. Ale nebojte, on se ještě ukáže,“ věří Priske.

Skotské novináře v Praze zajímá, kdo byl inspirací úspěšného kouče Sparty, kdo ho nejvíc ovlivnil.

„Dobrá otázka. Už jsem 12 let trenér, poslední čtyři jako hlavní. Měl jsem štěstí na kolegy, kteří mi pomáhali. Třeba Solbakken v Kodani nebo Thorup v Midtjyllandu, který teď vede Augsburg,“ jmenuje své vzory.

Vydat se cestou zahraničního trenéra? V Česku je dost zkušených koučůVideo: Sport.cz

„Stejně důležití jsou pro mě ovšem i mí současní kolegové Lars Friis či Christian Clarup. A také hráči nám pomáhají. Zásadní je pro mě mix kvalitní soupisky, skvělých kolegů a zájem o fotbal. Že se na něj rád dívám a užívám si ho,“ dodává Priske.

Letenští fanoušci se pomalu smiřují s nepříjemností, že proti Rangers budou nadále chybět Krejčí a Haraslín. Oba klíčoví hráči ve středu dopoledne netrénovali.

„Rád bych vám řekl, jak jsou na tom, ale nemůžu. Následující zápasy jsou pro nás velice důležité. Jedno vím, máme na soupisce řadu skvělých hráčů, z nichž můžeme vybírat,“ nechce Priske odkrýt karty.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 80. min Živě
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.