Hlavní obsah

VIDEO: Chce se mi brečet, Konopljanku jsem nefauloval, přísahal Nezmar po vyloučení

Aktualizováno

Libereckému fotbalistovi Janu Nezmarovi bylo po vyřazení ve 4. předkole Evropské ligy do breku. Po 25 minutách musel po druhé žluté kartě ze hřiště a i když jeho spoluhráči v průběhu druhé půle dotáhli dvoubrankovou ztrátu, nakonec Nezmar na dálku sledoval "postupovou" radost domácího Dněpropetrovsku, který vyhrál 4:2.

Nezmarův faul na Konopljanku

 
Článek

"Chce se mi brečet, těžko se mi mluví," řekl novinářům zdrcený Nezmar, po jehož kontaktu s Konopljankou nejprve sudí Gomes odpískal ve dvanácté minutě penaltu a pak po střetu se Zozuljou libereckého stopera vyloučil.

Nezmar tvrdil, že v prvním případě se o faul nejednalo. "Rozhodně to faul nebyl, ale to na situaci nic nemění. Vždy se dá situace vyřešit jinak. Nikdy se nevymlouvám a vymlouvat se nebudu, byť to faul nebyl, měl jsem udělat něco jiného," uvedl Nezmar.

Liberečtí se podle něj připravovali na to, že hráči Dněpru často ochotně padají. "Věděli jsme, že Konopljanka se Zozuljou simulují pády v šestnáctce. Věděl jsem to i při té situaci v šestnáctce, ale bohužel rozhodčí to sežral. Měl jsem tam být dřív nebo skluzem zabránit balonu. Je to samozřejmě především moje chyba," litoval Nezmar.

Druhá žlutá byla oprávněná

Druhou žlutou kartu už považoval za oprávněnou. "Hasil jsem naši ztrátu ve středu hřiště. Byl jsem druhý v souboji, potáhl jsem ho. Faul i karta byly oprávněné. Bohužel jsem si v té chvíli neuvědomil, že už mám žlutou kartu," posteskl si zkušený stoper.

Ocenil spoluhráče za to, jak k oslabení přistoupili. "Kluci odvedli fantastický heroický výkon po tom mém vyloučení. Makali nadoraz a sahali po prodloužení, možná i po postupu. Za stavu 3:2 jsme nastřelili tyč. Kluci předvedli v deseti maximum, bohužel to dneska nestačilo," uvedl Nezmar.

Je zklamaný, že český šampión neprošel do skupiny v Lize mistrů ani v Evropské lize. "Chtěli jsme postoupit do základní skupiny nějakého poháru, to se nepodařilo. Vrátil bych se trochu zpátky před tenhle dvojzápas. Pokud by se nám vyhýbala zranění a měli bychom šanci naladit formu lépe, jsem přesvědčen, že bychom přešli přes Kluž. Ta podle mě byla daleko snadnější než dneska Dněpr. V prvním zápase v Kluži (0:1) jsme si pokazili cestou pohárovou Evropou," dodal.

Reklama

Související témata: