Hlavní obsah

VIDEO: Drama v oblacích! Rozjaření fotbalisté Liberce s problémy přistáli v Praze

Když postup, tak se vším všudy. Bujarou oslavou během letu zpátky i problémy s přistáním. Fotbalisté Liberce se radují z postupu do jarní části Evropské ligy, jen závěr pátečního návratu z Portugalska byl poněkud dramatický. Kvůli husté mlze nad Prahou jim hrozilo přistání v Pardubicích, Drážďanech nebo polské Vratislavi, ale po krátkém kroužení nad hlavním městem přece jen sedli na Ruzyni.

Fotbalisté Liberce slaví v letadleVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek

Slovan ve čtvrtek večer porazil Estoril 2:1 a zajistil si skvělý postup. Domů se liberecká výprava vracela až v pátek dopoledne, takže hráči měli dost prostoru na pořádnou oslavu. Na palubě letadla pokračovala a s postupem času si hrdinové popsali klubové košile. Jako by se zhlédli v reprezentaci a jejím slavném návratu z vítězné baráže v Černé Hoře...

„Košile si klidně taky rozstříhejte, ale saka ne. Na ta teď nemáme nový materiál," usmíval se zástupce firmy Respect Fashion, která liberecké fotbalisty obléká.

Záhy po startu se palubního mikrofonu chopil útočník Michael Rabušic a začal přehrávat jednu písničku s věnováním za druhou. Autor vítězného gólu ze čtvrteční noci by se jako DJ Rambo klidně uživil...

Kapitána odměnil stejný potlesk jako hráče

Pohodový let však měl dramatickou zápletku. Když kapitán letadla hned po startu z přívětivého Lisabonu zahlásil, že Praha momentálně nepřijímá a ve hře je přistání v Pardubicích, Drážďanech nebo polské Vratislavi, brala to většina pasažérů jakou součást probíhajícího veselí.

Když ale kapitán Kalina těsně před Prahou oznámil, že mlha neustupuje, má palivo na hodinu vyčkávání a začal kroužit nad cílovou destinací, už to velká legrace nebyla.

Nakonec si ale s mléčným oparem poradil a stroj na přistávací dráhu elegantně přilepil. Odměnou mu byl potlesk ne menší než ten, jemuž se těšili hráči Slovanu při děkovačce v Estorilu.

Liberec se těší na jarní pohárové pokračování a po čerstvém dobrodružství moc dobře ví, že není radno cestovat za soupeři příliš daleko.

Reklama

Související témata: