Hlavní obsah

Vrba: Výsledek je krutý, zápas s Lyonem byl pro nás školou života

Praha

S Plzní zažil spousty střetů s top kvalitou, v Lize mistrů stáli proti Realu, Bayernu, Barceloně, Manchesteru City, AC Milán. Dost možná proto trenér Sparty Pavel Vrba nepropadal po druhé trefě Haraslína do sítě Lyonu euforii, která v tu chvíli zalila Letnou. Nakonec musel ve čtvrtečním duelu Evropské ligy se svým týmem zkousnout porážku 3:4. „Jsem zklamaný. Ne z výkonu, ale z výsledku," prohlásil Vrba.

Přestali jsme kombinovat, zbavovali se míčů a dovolili soupeři vrátit se do hry, hodnotí Pavel VrbaVideo: Sport.cz

 
Článek

Považujete prohru vzhledem k brzkému vedení o dvě branky za nešťastnou?

Výsledek je krutý. Je hodně mrzuté, že nemáme ani bod. Začali jsme výborně, dostali jsme se do dvoubrankového vedení. Jenže pak jsme soupeři dovolili dát čtyři branky, což je hodně. Dvakrát jsme se zachovali v obranné fázi špatně, soupeři jsme šance nabídli. Některé situace jsme měli vyřešit líp, góly padnout nemusely. V závěru utkání jsme chtěli zápas zvrátit, dokázali jsme ale jen snížit.

Kde se zápas zlomil?

Když si Lyon vypracoval první velkou šanci. Sice ji neproměnil, ale poslal nám výstrahu. Vyčítal jsem hráčům, že po mimořádně vydařené pasáži přestali kombinovat. Zbavovali se míčů, dovolili soupeři, aby se dostal do hry. Lyon má pochopitelně kvalitu, dokázal toho využít. Pokud chceme proti podobně vyspělým týmům uhrávat dobré výsledky, nesmíme to v dalších zápasech dopustit.

Odnesla si Sparta ze zápasu víc pozitiv než negativ?

Pořád se učíme. S takovým soupeřem se potkáte jen v evropských pohárech. Pokud je budeme hrát častěji, budeme se zlepšovat. Pro nás bylo utkání školou života. Čím víc takových odehrajeme, tím budeme zkušenější. Naši mladíci podobných zápasů zatím moc neabsolvovali. Pokud postoupíme do jarní fáze a do Evropy se dostaneme i v další sezoně, bude setkání s Lyonem odrazovým můstkem, abychom tohle příště zvládli líp.

Zklamání na Letné. Výsledek je pro nás krutý, litují sparťanéVideo: Sport.cz

Dva góly obstaral Lukáš Haraslín, který nedávno rozhodl derby se Slavií. Co na jeho výkon říkáte?

Naše ofenzívní fáze byla solidní. Haraslín, Pešek a Hložek na Lyon platili svojí rychlostí. Opět ukázali, co v nich je. Směrem do budoucna je to pro celou Spartu hodně zajímavé.

Téměř po třech měsících se vrátil na trávník Ladislav Krejčí mladší, hned se zapsal mezi střelce. Neříkáte si, že jste ho měl poslat na hřiště dřív?

Z jeho delšího časového úseku jsem měl trochu obavy. Nechtěl jsem, aby se opakovala měsíc stará situace. Chtěl jsem, aby měl větší zátěž, nakonec jsme o něj na měsíc přišli. Nechtěl jsem teď udělat stejnou chybu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.