Hlavní obsah

Zlomové období pro Liberec, ředitel Nezmar sháněl investora až v Argentině

Praha

Nejen bojovat o postup do jarní části Evropské ligy odletěli ve středu ráno fotbalisté Liberce do Portugalska. Úspěch na hřišti Estorilu je může posunout do vyřazovací části. Ve hře je však mnohem víc. „Vstupujeme do zlomového období pro celý Slovan. Hledáme třeba generálního partnera, musíme vyřešit spoustu dalších podstatných věcí,“ říká na rovinu Jan Nezmar, sportovní ředitel klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Slovanu Liberec Jan Nezmar

Článek

Případný postup ovlivní řadu věcí, to si všichni moc dobře uvědomují. „Kromě prestiže také náladu našeho vedení a vlastníka. To zase souvisí s další podobou kádru, zda se bude posilovat nebo naopak zeštíhlovat. Klub si vždy zakládal na tom, aby byl stabilní. A takový by měl zůstat i do budoucna," zdůrazňuje Jan Nezmar.

Slovan dlouhá léta táhne majitel Ludvík Karl, hlavním akcionářem je Preciosa. Jako by se to podle ředitelových slov mělo brzy změnit. „Nic nenaznačuji. Jen že musíme vyřešit další záležitosti, nejen postup."

O postup i o Rybalku

Minulý týden se Nezmar vydal až do Argentiny, kde si Liberec před lety pořídil kanonýra Liuniho. Ředitel tam byl na lovu hráčů i sponzorů. „Cesta měla několik rovin. Jednak šlo o hráče, o nichž jsme měli předem přesné informace. Pak také o užší spolupráci s jedním klubem. A v neposlední řadě také o případné investory. Ale to je složité," líčí Nezmar.

Spolu s trenérem Šilhavým se chystali také do Kyjeva kvůli dvojici Rybalka, Kalitvincev, která u Nisy hostuje z Dynama. Kvůli vyhrocené situaci v hlavním městě Ukrajiny však museli zůstat doma.

„Pokud nepostoupíme, nedovedu si představit, že by u nás Rybalka zůstal i na jaře," má Nezmar jasno. „Svými podmínkami je to pro českou ligu nadstandartní hráč. Zájem o něj mají další tuzemské kluby. Není vyloučeno, že do některého z nich odejde a že bychom na transferu participovali, přestože není náš. A třeba bude na jaře u nás pokračovat, museli bychom však vědět, co s ním bude v létě."

Kalitvincev nejspíš odejde

Do druhého Ukrajince naděje nevkládá. „Za mě navrhnu, abychom hostování Kalitvinceva ukončili. Má velký potenciál, ale není efektivní. Gólem přispěl k remíze ve Freiburgu, tím se nám vyplatil," avizuje bývalý kanonýr, který končil kariéru v mistrovském týmu jako stoper.

V jednu chvíli se zdálo, že by se v pohárové Evropě mohl prodat Afričan Sackey. „Hned po zápase v Seville jsme kvůli němu s jedním zájemcem seděli. Ale od té doby je ticho po pěšině," říká Nezmar.

Zápas Estoril - Liberec se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.