Hlavní obsah

Změna trasy, dva zajištění. Fanoušci AS Řím pochodovali Prahou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně se měli sejít na Staroměstském náměstí a odtud zamířit na večerní utkání se Slavií do Vršovic. Fanoušci fotbalistů AS Řím však nakonec změnili trasu a výchozím bodem se staly Vinohrady. V Anglické ulici se jich sešlo více než dvě stě, odtud pochodovali směrem k místu zápasu Evropské ligy do Edenu.

Pochod fanoušků AS Řím na stadion v Edenu se nesl v poklidnějším duchuVideo: Sport.cz

 
Článek

Bezpečnostní složky jsou v pohotovosti. Zápas je vyhodnocen jako rizikový, na fanoušky AS Řím tak v ulicích Prahy dohlížely stovky policistů. Situaci monitoroval také vrtulník.

Pochod ovšem proběhl nečekaně klidně. Podle prvních zpráv policisté zajistili pouze dva fanoušky kvůli zahalení.

Nenávistná atmosféra, kameny na autobus, zlití rodinní příslušníci. Vzpomínky Vladimíra Šmicra na pohárový zápas s AS Řím. Video: Sport.cz

Oba týmy se utkaly již před dvěma týdny v Římě. Vedení Slavie pak podalo protest proti počínání italské policie při utkání. Slávističtí fanoušci si stěžovali mimo jiné na přehnané kontroly pořadatelů a také na to, že byli dlouho po závěrečném hvizdu drženi na Olympijském stadionu.

Sešívaní s lídrem tabulky v italské metropoli prohráli 0:2. Pražané jsou druzí, a pokud se jim podaří Římany doma porazit, neskončí ve skupině hůře než třetí a potřetí za poslední čtyři sezony projdou v pohárech do jarní části.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.