Hlavní obsah

Arsenal zachránil proti Portsmouthu alespoň bod

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu v 18. kole anglické ligy remizovali s Portsmouthem 2:2 poté, co v utkání prohrávali o dvě branky. Domácí tým hrající opět bez kapitána české reprezentace Tomáše Rosického zotavujícího se po zranění měl na začátku utkání slibné příležitosti, ale ani jednu neproměnil.

Článek

Naopak těsně před přestávkou přišla pro Arsenal studená sprcha v podobě branky Portsmouthu. Po rozehraném trestném kopu se míč od tyče odrazil k Paramotovi a ten jej poslal snadno hlavou do sítě. Další pohroma potkala domácí na začátku druhého poločasu, kdy se parádně opřel do míče z voleje Taylor a bezmocný Lehmann se po jeho střele natahoval marně.

Ani za stavu 0:2 Arsenal nesložil zbraně a po brankách Adebayora a Gilberta Silvy vybojoval remízu, která ho udržela v tabulce na čtvrtém místě právě před Portsmouthem.

Liverpool vyhrál na hřišti Charltonu hladce 3:0 a posunul se tak i díky zaváhání Arsenalu na třetí místo. Hostům skvěle vyšel vstup do utkání: domácí obránce Djimi Traore nešťastně kopl do hlavy v šestnáctce liverpoolského Jermaina Pennanta a nařízenou penaltu proměnil Xabi Alonso.

I ve druhém poločase měl Liverpool navrch, ale dlouho nemohl proměnit své šance. Výhru pojistili až v závěru velšský útočník Craig Bellamy a kapitán Steven Gerrard.

Už šest zápasů čekají v lize na vítězství hráči Aston Villy, kteří dnes doma podlehli Boltonu 0:1. Český útočník Milan Baroš opět dostal příležitost v základní sestavě, na svou trefu z předchozího zápasu s Sheffieldem ale nenavázal a v 71. minutě vystřídal. Vzápětí Stilian Petrov fauloval v pokutovém území Nicolase Anelku a Gary Speed z pokutového kopu rozhodl o výhře hostů, kteří se v tabulce bodově dotáhli na Arsenal.

Anglie - 18. kolo:
Charlton - Liverpool 0:3 (2. Alonso z pen., 82. Bellamy, 88. Gerrard), Newcastle - Watford 2:1 (49. a 85. Martins - 57. Bouazza), Wigan - Sheffield United 0:1 (45.+1 Hulse), Reading - Blackburn 1:2 (41. Harper - 64. McCarthy, 84. Bentley), Arsenal - Portsmouth 2:2 (58. Adebayor, 60. Silva - 45.+1 Paramot, 47. Taylor), Aston Villa - Bolton 0:1 (74. Speed z pen.)
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: