Hlavní obsah

Bývalý dlouholetý brankář anglické reprezentace Hart po sezoně skončí s fotbalem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý dlouholetý brankář anglické fotbalové reprezentace a Manchesteru City Joe Hart ukončí po sezoně kariéru. Šestatřicetiletý gólman, který chytá třetím rokem za Celtic Glasgow, to řekl klubové televizi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězdný brankář Celtiku Joe Hart a Tomáš Hübschman z Jablonce se zdraví po utkání 3. předkola Evropské ligy v roce 2021.

Článek

„Fyzicky se cítím skvěle, jak to jen jde. Na svůj věk a na to, co jsem se svým tělem prováděl. Od 16 let hraju profesionálně. Snažil jsem se všemožně udržovat v co nejlepší formě a myslím, že jsem na vrcholu. Ale uvědomuji si, že čas běží, a nechci, abych mě k odchodu donutilo moje tělo,“ uvedl Hart.

Za národní tým odchytal 75 zápasů v letech 2008 až 2017, s Manchesterem City získal dva ligové tituly a jednou Anglický pohár.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Joe Hart ještě coby gólman Manchesteru City při utkání s Plzní v roce 2013.

Chytal také za West Ham, Tottenham či FC Turín. V dresu Celticu může oslavit třetí mistrovský titul za sebou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.