Hlavní obsah

Bývalý slávista Ngadeu přestoupil z Gentu do čínského týmu Peking Kuo-an

Kamerunský fotbalový reprezentant Michael Ngadeu si zahraje čínskou ligu. Bývalý obránce pražské Slavie přestoupil z Gentu do týmu Peking Kuo-an. Belgický celek oznámil odchod defenzivní opory na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Ngadeu ještě v dresu Slavie.

Článek

Ngadeuovi v létě končila smlouva a dvaatřicetiletý obránce se po nabídce od sedmého týmu čínské nejvyšší soutěže rozhodl pro okamžitý odchod. V belgické lize je Gent na čtvrtém místě bez reálné šance na titul, o trofej ale stále usiluje v Evropské konferenční lize. Ve čtvrtfinále se utká s West Hamem.

"Pochopitelně jsme ho chtěli udržet alespoň do konce ročníku, Michael byl pro nás důležitý hráč. Finanční nabídce z Pekingu jsme ale nemohli konkurovat. I sám hráč projevil přání přestoupit ihned," uvedl výkonný ředitel Gentu Michel Louwagie.

Vítěz afrického Poháru národů z roku 2017 má na kontě 53 reprezentačních utkání, na nedávném mistrovství světa v Kataru ale chyběl. Gent opouští po necelých čtyřech letech. Předtím Ngadeu nastupoval mezi lety 2016 až 2019 za Slavii, s níž dvakrát ovládl ligu i domácí pohár a stal se velkým oblíbencem fandů sešívaných.

Reklama